Konya’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin üç ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda, kenevir ve skunk bitkileriyle birlikte çeşitli uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve mühimmat ele geçirildi. Bir kişi tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı.
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, suç ve suçluluğun önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında üç farklı ilçede düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 1 kişi tutuklanırken, bazı şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Ereğli'de kenevir operasyonu: 1 tutuklama
Ereğli ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde iki şüphelinin arazisinde yapılan aramada 137 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli tutuklanırken, diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Çumra’da skunk ve silah ele geçirildi
Çumra ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çumra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından iki şüphelinin ikametlerinde yapılan aramalarda 22 kök skunk bitkisi, 23 adet gerica hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet tabanca, 65 adet tabanca fişeği, 6 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi.
Hüyük’te takip sonrası uyuşturucu yakalandı
Hüyük ilçesinde de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, motosikletli iki şahsın yol kontrolünden kaçması üzerine takip başlattı. Şüpheliler, kaçış sırasında ellerindeki poşeti atarak yaklaşık 2 kilometre sonra yakalandı. Bölgede yapılan aramada 69,25 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Haberde serbest bırakıldı deniyor. Ne yani esrar vb maddeler bulundurmak kullanmak suç değil mi? Serbest bırakılacaksa polis niye peşine düştü?
Yorum Yap
Meslek liselerinde "dijital atölye" dönemi başlıyor
Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri etkinliklerle sürüyor
Bu kış kar yağışları geçmiş yıllara göre daha az olacak
UNICEF: Gazze'de 2 ay önce başlayan ateşkesten bu yana 70'ten fazla çocuk öldürüldü
Türkiye komşularına 11 ayda 25,3 milyar dolarlık ihracat yaptı
Bakan Bayraktar: Gabar, petrol ithalatını en az 2 milyar dolar aşağı çekiyor
Bakan Murat Kurum memleketi Konya'da: Yeni belediye binası açılıyor
Türkiye'de 2024'te su kaynaklarından 20,3 milyar metreküp su çekildi
THY 85,3 milyon yolcu taşıdı
Konya'dan Bakan Murat Kurum'a mesaj: Memleketin seninle gurur duyuyor
Konya’da Yeni Motorlu Sanayi Sitesi için kura tarihi açıklandı
Havacılık sektörünün öncü isimleri, KTO Karataylılar ile bir araya geldi