Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da eşini taciz eden arkadaşını bıçaklayan sanık: Bacağından yaralamak istedim

Konya'da birlikte içki içtiği arkadaşı Mustafa T'yi (47), dini nikahlı eşi Şükran Ö'yü (42), taciz ettiği iddiasıyla çıkan kavgada karnından bıçakla yaralayan tutuklu sanık Murat S. (48), mahkemedeki ifadesinde ''Şükran, bir anda ayağa kalkıp 'çek lan elini sapık' diye bağırınca ayağa kalktım. Yanımdaki çakıyı çıkarıp bacağından yaralamak istedim, o sırada Mustafa eğilince vücudunun neresine geldiğini görmedim'' dedi.

Konya’da eşini taciz eden arkadaşını bıçaklayan sanık: Bacağından yaralamak istedim
Olay, 30 Aralık 2022 tarihinde Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi İhsaniye Caddesi'nde içkili bir restoranda meydana geldi. Kent merkezinde kafe işleten Murat S. dini nikahla birlikte yaşadığı Şükran Ö. ve arkadaşı Mustafa T. ile restoranda içki içmeye başladı. Bu sırada kendilerine Mustafa T'nin arkadaşları da katıldı. Murat S., Şükran Ö'nün çığlık atıp taciz edildiğini söylemesi üzerine çıkan kavgada arkadaşı Mustafa T'yi karnından bıçakla yaraladı. Mustafa T., hastaneye kaldırılırken, Şükran Ö. olayın ardından, kaçan Murat S'de 13 Ocak günü polis merkezine gidip teslim oldu. Her 2 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şükran Ö., bir süre sonra soruşturma aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamenin ardından Murat S. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs', Şükran Ö. hakkında ise 'suça iştirak' suçlarından 9 yıldan 15’er yıla kadar, Mustafa T. hakkında da 'cinsel taciz' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'ŞÜKRAN 'ÇEK ELİNİ SAPIK' DİYE BAĞIRDI' 
3 sanığın Konya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. Tutuklu Murat S., savunmasında o gece birlikte içki içtiklerini belirterek şunları söyledi: ''Olay günü yeni doğmuş kızımla birlikte kendimize ait işletmemizde otururken Mustafa mesaj attı. Daha sonra ise işletmemize yakın olan alkollü restorana hep birlikte gittik. İlk zamanlar her şey güzeldi. Daha sonra Mustafa'nın iki arkadaşı masamıza geldi. Böyle olunca Mustafa eşimin yanına oturdu. Ben gelen iki arkadaşla sohbet ederken, eşim ayağıyla birkaç sefer bana vurunca ben onun kalkmak istediğini düşünüp biraz daha oturdum. Şükran, bir anda ayağa kalkıp 'Çek lan elini sapık' diye bağırınca ben de ayağa kalktım. Ne olduğunu anlamaya çalışırken Mustafa'nın elini beline attığını ve orada parlayan bir şey olduğunu gördüm. Yanımda bulunan küçük çakıyı çıkarıp bacağından yaralamak istedim. O sırada Mustafa eğilince vücudunun neresine geldiğini görmedim. Bir süre aramızda boğuşma yaşandı. Daha sonra ayrıldık. Mustafa ayağa kalkıp yürüyerek çıktı. Bir süre bekledikten sonra biz de restorandan ayrılmak için dışarı çıktık. Orada Mustafa'nın yerde yattığını gördüm. Çalışanlardan havluyla tampon yapmalarını istedim ve  ambulansı aramalarını söyledim. Olay yerinden biraz uzaklaşıp ambulans geldikten sonra oradan ayrıldık. Böyle olsun istemezdim. Öldürme kastını gözeterek bıçağı sallamadım. Mustafa'yı öldürmek istemedim. Tahliyemi istiyorum."
'OMUZUMU ISIRINCA BAĞIRDIM'
Şükran Ö. de olayın ardından iş yerlerinin kapandığı için mağdur olduğunu, şu an 3 yaşında olan kızıyla birlikte psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Şükran Ö., ifadesinde, "O gün alkollüydük. Ama Mustafa Ağabey, bizimle buluşmadan önce de alkol aldığı için daha çok alkollüydü. Otururken Mustafa Ağabeyin arkadaşları geldi. Bir süre sonra Mustafa Ağabey tuvalete gitti. Döndüğünde gözleri kan çanağına dönmüştü. Oturup işi konuşmaya devam ederken Mustafa Ağabey, elimi tutup bacağıyla bacağımı okşadı. Eşimin ayağına vurarak onu uyarmak istedim, ama olmadı. Mustafa Ağabey, bir süre sonra omzumu ısırınca ayağa kalkıp bağırdım. Eşim ise yanındaki bıçakla Mustafa Abiye vurmak istedi. Eşimi engellemek için ona sarıldım, ama durduramadım. Ben kimsenin boğazına bıçak dayamadım. Onları ayırmaya çalıştım. Eşimle Mustafa Ağabey ayrıldıktan sonra Mustafa ağabey, kapıdan yürüyerek çıktı. Bir süre sonra biz de bulunduğumuz yerden çıkarken, Mustafa Ağabey de dışarıda oturuyordu. Eşim restoran çalışanlarından ambulansı aramalarını ve Mustafa Ağabeye tampon yapmalarını istedi" diye konuştu. 
'NE OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM'
Aynı davada 'cinsel taciz' suçundan tutuksuz yargılanan Mustafa T. ise "Şikayetçi değilim. Murat nereye çağırırsa oraya giderim. Murat'ı çok severim. Hepimiz alkollüydük. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Murat'ın bana bıçağı salladığını ve dışarı çıktığımı hatırlıyorum. Bilincim 2 gün sonra yerine geldi" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Raşit K., "Biz Murat Bey ile muhabbet ederken Şükran Hanım bir anda ayağa kalkıp bağırdı. Biz ilk önce şaka sandık. Ama Şükran Hanım 'Beni taciz etti' deyince olayın gerçek olduğunu düşündük. Daha sonra arbede yaşandı, dışarı çıktık. Ya Murat Bey ya da Şükran Hanımın yardım amaçlı ambulans ve tampon için bağırdığını duydum." dedi.

Diğer tanıklar İlyas Ö. ve Mehmet Yasin T. ise olayla ilgili bir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Mahkeme tanıkların dinlenmesinin ardından dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.  

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 1
  • 12
  • 4
  • 1
  • 28
  • 5
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hâfız
    178 gün önce

    İçki Bütün Kötülüklerin Anasıdır İslâm; dinin, canın, aklın, neslin ve malın korunmasını esas alır. Bütün şeriatlar bu beş noktada birleşmişlerdir. Müslüman olarak korumakla görevli bulunduğumuz bu beş esası toptan mahveden en büyük musibetlerden biri de içkidir. Zira, içki, kişinin sadece kendisini değil, nesli ve toplumu da ifsat eder. Yüce Rabbimiz, “Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar, fal okları ancak şeytan işidirler. Murdardırlar. Bunlardan uzak durun ki, felaha eresiniz. Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak iser…” (Mâide, 5/ 90, 91) ayetleriyle insan ve toplum hayatının düşmanı içkiyi bize tanıtırken; Efendimiz de (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde “İçkiden sakının. Çünkü o bütün kötülüklerin anasıdır” (Nesâi, Eşribe, 44) buyurur.

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (1)
  • A
    Ali
    178 gün önce

    Şu rezilliğe bakar mısınız ya.. Filmlerden çıkma sahne gibi

    • Cevapla
    • Begen (26)
    • Begenme (0)
  • MS
    Mehmet Solmaz
    178 gün önce

    Maide Suresi'nin 90. ayeti geldi: “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” Kur'an bu ayetiyle içkiyi kesin olarak tamamen yasakladı.Islamı yaşayan mutsuz olmaź.. Elit insanlarla haşr olur her iki cihanda..Pisliklerle biraraya gelmez..Seçim sizin..Ya Cennet yolu..Ya cehennem..

    • Cevapla
    • Begen (33)
    • Begenme (4)
  • C
    Cenk
    178 gün önce

    İslam ülkelerindeki müslümanlar neden hep mutsuz peki? Filistin,, Gazze, Afganistan, Suriye vs.

    • Begen (2)
    • Begenme (26)
  • G
    Gonyalı
    177 gün önce

    Cenk kusura bakma ama sendeki IQ sorunu onlarda da olduğu İçin olabilirmi ?

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A
    Aydın
    177 gün önce

    Allahtan korkmaz kuldan utanmaz kafirler...Müslümanım diye geçinip aramızda dolaşan yahudi.Kabil olmayı ..Nemrut olmayı..Cehennemde yaşamayı saçmış pislikler yüzünden Müslümanlar bu halde..Müslümanım deyip asker kardeşine silah sıkan Fetö çocukları yüzünden bu halde..oku biraz..hadis ..ayet..tarihini öğren..anlarsın kimin yüzünden..

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English