Konya’da içki satışının yasak olduğu saatlerde ‘gece tekeli’ olarak tabir edilen kişilerden alkol almaya giden Tahir Gülcü’nün (39) fiyat konusunda yaşanan tartışma sonrası bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. 2 şüpheli hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, 1 şüpheli hakkında da ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede şüphelilerin Gülcü’ye beyzbol sopaları ile dövüp ardından da bıçaklayarak öldürdükleri belirtildi.
Olay, geçtiğimiz 2 Nisan günü merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir rezidansın önünde meydana geldi.
TARTIŞMA ÇIKTI
Tahir Gülcü, arkadaşları Ali Çeşmeci (39) ve Resmi Atik (48) ile birlikte satışı yasak saatlerde 'gece tekeli' olarak tabir edilen kişilerden alkol almak istedi. Fiyat konusunda anlaşamayan taraflar arasında tartışma çıktı.
HAYATINI KAYBETTİ
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tahir Gülcü ve Ali Çeşmeci bıçakla yaralandı. Yakınlardaki özel bir hastaneye kaldırılan Gülcü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen A.E.Ö. (17), M.Y. (17), A.T.Ş. (17), A.Ç. (31), M.S.V (20) ve A.K'yi (29) gözaltına aldı. 6 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.
ÖNCE SOPALARLA DÖVÜP SONRA BIÇAKLAYIP ÖLDÜRMÜŞLER
Sabah'ta yer alan habere göre Konya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Tutuklu sanık A.Ç. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ve 'silahla basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar, M.S.V. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, A.K. hakkında da 'kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianamede düzenlendi. Yaşı küçük 3 sanık hakkında da ayrıca soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.
(Tahir Gülcü)
YARALI HALDEYKEN DARTP ETMİŞLER!
İddianamede cinayetle ilgili şu ifadelere yer verildi: "Tahir Gülcü ve arkadaşlarının olay gecesi alkol almak amacıyla geldikleri sitede ilk etapta M.S.V., A.Ç. ve A.E. ile alkol parasından kaynaklı tartışma yaşadıkları ve tartışmanın kavgaya dönüştüğü, şüphelilerin ele geçen ve geçirilemeyen silah vasfındaki beyzbol sopası ve bıçaklar ile Tahir Gülcü'yü öldürme kastıyla yaralayıp üzerlerine atılı kasten öldürme suçunu isledikleri ve ayrıca A.Ç'nin silah vasfındaki temizlik fırçasıyla A.Ç'yi kolundan yaralayarak silahla kasten yaralama suçunu işlediği, devamında kavga sesini duyan şüphelilerin arkadaşları suça sürüklenen çocuklar A.T., M.Y. ile A.K'nin arkadaşlarının eylemlerini engellemenin aksine onların suç isleme kararlarını kuvvetlendirerek kavgaya dahil olup Tahir'i yaralı haldeyken tekme ve yumruklarla darp ederek kasten öldürme suçuna ayrı ayrı yardım ettikleri anlaşılmıştır" denildi.
Sanıklar Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Sille yolu sağlık ocağı karşısı gece geç saatlere kadar, araçta alkol satış yapılıyor. O saatte gelenleri varın siz düşünün!
bunları sorgusuz sualsiz asacann.
Yorum Yap
Kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Türbedarlık geleneği "tuz" ikramıyla devam ediyor
MEB taşra teşkilatına yönelik görevde yükselme sınavı başvuru süresi uzatıldı
Yeni asgari ücret için takvim işliyor
Konya'da kız kaçırma iddiası kanlı bitti!
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı