Konya'da 3.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından daha önce zemin çökmesinin yaşandığı 2 bina, oluşan ve büyüyen çatlaklar nedeniyle tahliye edildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 10.38'de merkez üssü Selçuklu ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 11,94 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinde hissedildi. Depremin ardından Selçuklu ilçesi Hanaybaşı Mahallesi Yeni Sile Caddesi'nde 8 dairenin bulunduğu 2 katlı binanın duvarında çatlak oluştu. İhbarla bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi.
HASAR RAPORU HAZIRLANACAK
Ekipler yaptığı incelemede; bir dairenin içindeki duvarda çatlaklık oluştuğunu, ayrıca binada daha önce zemin çökmesi yaşandığını tespit etti. Yanındaki 2 katlı binanın dış cephesinde de daha önce zemin çökmesinden kaynaklı oluşan çatlakta deprem sonrası büyüme olduğu belirlendi. Bunun üzerine ekipler, her iki binayı da tedbir amaçlı tahliye etti. Uzman ekipler tarafından yapılacak detaylı inceleme sonrası 2 binanın hasarı ile ilgili raporu hazırlanacağı belirtildi.
'DIŞ KISIMLARINI GÜÇLENDİRMİŞTİK'
Binada 5 yıldır oturan mülk sahiplerinden Hüseyin İpek, "Ben burada 5 yıldır oturuyorum. Binanın bir tarafından zeminden kaynaklı daha önce çökme vardı. Deprem olduktan sonra komşu, AFAD'ı aramış. Aslında göçecek bir bina değil. Binanın zemininde 60 santimetre taş duvar var. Tabii şikayet olduğu için inceleme yapılıyor. Ben burada 5 yıldır otuyorum, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Burada 8 daire var ve bir dairenin köşesinde zemin oturması var. O da çatı suyu oraya indiğinden dolayı. Bu sorun 15 yıldır da var. Dış kısımlarını güçlendirmiştik" dedi.

Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Saha önce yazdım 3.2 lik depremde bile bina çatlıyor bunu sebebi konyada ses hızını aşıp sonik patlama yağan uçaklar her patlamada binalar dayanıksız hale geliyor bu uçuşlar yerleşim yeri dışında yapılmalı sayın yetkililer bu ile dur deyin bu uçan uçakları n eminim çoğu yabancıdır Çürütüyorlar konya yıııııııııı uyanınnnn. Yetkili
Yorum Yap
Bin 258 işletmeye 389,5 milyon lira 'fahiş fiyat' cezası
Konya'da kilosu bin 700 liraya kadar çıkıyor! Bir günde 150 kilo topladılar
Konya'da bayram tatili boyunca sınırsız ve ücretsiz çay ikramı yapılacak
Konya İl Müftülüğü, Türk Dünyası Gönüllülük Zirvesi’nde çalışmalarını anlattı
Konya temsilcileri TFF U15 Türkiye Şampiyonası’nda sahne aldı
5 kişinin bulunduğu otomobilin karıştığı kazada 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Ilgın Uğur Spor’dan çifte zafer: Genç kızlar set vermeden kazandı
Emtia piyasalarında yönü ABD enflasyonu ve ABD-Çin görüşmeleri belirledi
Konya'da 4 mahallede su kesintisi yaşanacak: O saatlere dikkat!
Milli okçular, Antalya'da sahne alacak
Meclis bu hafta yoğun gündemle toplanacak
İki grup arasında tartışma cinayetle bitti: 3 ölü