DOLAR : 42,64₺
EURO : 49,47₺
STERLİN : 56,80₺
GRAM : 5.800,14₺
ÇEYREK : 9.542,07₺
CUMHURİYET : 37.858,02₺
3.Sayfa

Konya bağlantılı göçmenler Bursa’da yakalandı

Eklenme: 23.06.2025 - 14:20

Bursa’da göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen 12 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken, ücret karşılığı kalacak yer temin ettiği tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Konya bağlantılı göçmenler Bursa’da yakalandı
Reklam alanı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında, kimliksiz yabancı uyruklu şahısların ücret karşılığında barındırıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde 'Şok evler' olarak bilinen bir adrese düzenlenen operasyonda, 3’ü çocuk olmak üzere toplam 12 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Şahısların kimlik ibraz edemedikleri, 10’unun tamamen kimliksiz, 2’sinin ise Konya'ya kayıtlı Geçici Koruma Kimlik Belgesi sahibi olduğu belirlendi.
Yapılan ilk ifadelerinde yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıklarını, çalışmak amacıyla Bursa’ya geldiklerini ve 3 katlı bir müstakil binada 18 bin TL karşılığında yaklaşık 2 yıldır ikamet ettiklerini beyan eden şahısların, ifadeleri alındıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi.
Barındıkları daire sahibi olduğu belirlenen İ.Ö. ile daireyi kiraya veren H.S. ve E.E. isimli 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında başlatılan adli işlemler devam ediyor.


Kaynak: İHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 5
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 7 tepki

Yorumlar

  • Mehmet 168 gün önce

    Ülke resmen yol gecen hanı özellikle Konya göçmen dolu.

  • Konya düşünürü 168 gün önce

    Düzenli göçmen

Yorum Yap