Niğde'de Ramazan Özkan (40) ile sevgilisi Hüsniye Yalçın'ı (48) kiraladıkları evde öldürdükleri iddiasıyla yargılanan ev sahibi S.H. ağırlaştırılmış müebbete; eşi F.H. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bor ilçesinde oto tamircisi Ramazan Özkan'dan 2 gündür haber alamayan yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Polis ekipleri, Özkan'ın bulunabileceği adresleri kontrol etmeye başladı. 22 Kasım 2024'te Toplu Konut Mahallesi'ndeki bir adrese giden ekipler, kapısını çilingire açtırıp girdikleri dairede Ramazan Özkan ile sevgilisi olduğu iddia edilen Hüsniye Yalçın'ın kanlar içerisindeki cesediyle karşılaştı. Darp ve yara izlerine de rastlanan Özkan ile Yalçın'ın cansız bedenleri, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için morga götürüldü. Ramazan Özkan'ın evli ve 3 çocuk babası, Hüsniye Yalçın'ın da evli ve 4 çocuk annesi olduğu, olayın meydana geldiği dairenin de çift tarafından kiralandığı belirlendi.
SORGUDA İTİRAF ETTİLER
Otopsi raporuna göre; Yalçın'ın darbedilip boğulduğu, Özkan'ın ise tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan Hüsniye Yalçın'ın eşi A.Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çalışmasını derinleştiren İstihbarat Şubesi, Asayiş Şube Cinayet Bürosu ve Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özkan ve Yalçın'ın kiraladığı evin sahibi S.H. ve eşi F.H.'yi gözaltına aldı. Sorgularında cinayeti işlediklerini itiraf eden çiftin yer gösterme işlemi sırasında toprağa gömülü halde kurusıkıdan bozma 1 tabanca, 2 bıçak ve 1 kelepçe ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.H. ve eşi F.H. çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
SAVUNMA YAPMADILAR
S.H. ve eşi F.H., bugün Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu sanıklar S.H. ve F.H. ile taraf avukatları hazır bulundu. S.H. ve F.H. savunma yapmadı. Mahkeme heyeti, S.H.'ye 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verirken, eşi F.H.'yi ise müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanık S.H.'ye olayda kullandığı ruhsatsız silah nedeniyle 6 yıl hapis cezası verildi.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Toplu konut denilen yerler Toki oluyor. Konya\'da tokiden ev alanlar yanına ikramiye olarak azgın komşular alıyor.
Yorum Yap
AK Parti ve MHP Şehzadeler'de aday çıkarmayacak
Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren televizyon yerine YouTube'da yayınlanacak
Konya yolunda kontrolden çıkan kamyon şarampole devrilerek takla attı: 1 yaralı
Okulda şiddet iddiası! Kendisinden 3 yaş büyük öğrenci parmaklarını kırdı
Konya'da 3 katlı binada yangın paniği!
Guterres, ABD'nin Venezuela'ya petrol ambargosu sonrası "itidal" çağrısında bulundu
Bakan Memişoğlu: Sağlık bakanı olarak nüfusun üçte birinin sigara içmesini istemiyorum
Konya'da otomobil bahçe duvarına ve park halindeki araca çarptı! 4 yaralı
Konya'da çıkan ev yangınında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Vuslat Törenleri Şeb-i Arus ile sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hazreti Mevlana'nın çağları aşan öğütleri bize yol gösteriyor
ELA RÜMEYSA CEBECİ KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?