Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kendisini istihbaratçı olarak tanıttı, 2 milyon 278 bin TL dolandırdı

Amasya'da, kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan İbrahim Aygin (26), Irak uyruklu aileyi 12 saat boyunca telefonda tutup, 2 milyon 278 bin TL'lik para ile ziynet eşyasını aldı. Para ve ziynet eşyaların olduğu poşeti aileden aldığı anlar, güvenlik kamerasına yansıyan şüpheli, yakalanıp tutuklandı.

Kendisini istihbaratçı olarak tanıttı, 2 milyon 278 bin TL dolandırdı

Olay, Yüzevler Mahallesi Sadık Esen Sokak'taki Iraklı ailenin evinde meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Aygin, aileyi telefonla arayıp kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtarak, "Kimliğiniz bir suç örgütü çetenin evinden çıktı. Evinizde birazdan arama yapılacak. Elinizde ziynet eşyası ve para ne varsa ortaya dökün ve bizi bekleyin" diyerek, 12 saat boyunca telefonda konuşmalarıyla aileye korku salıp paniklemelerine neden oldu.

 

İbrahim Aygın daha sonra da ailenin oturduğu apartmana gidip, 50 bin dolar ile 20 bin dolar değerinde ziynet eşyası, 620 euro ve 17 bin TL olmak üzere toplam 2 milyon 278 bin TL'yi alıp ortadan kayboldu.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLAYINCA POLİSE GİTTİLER

Iraklı aile bir süre sonra dolandırıldığını anlayıp İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, özel bir ekip oluşturup dolandırıcıyı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Kısa sürede güvenlik kamerasından kimlik tespitini tamamlayan ekipler, İbrahim Aygin'in araç değiştirip Amasya'dan ayrılarak Sivas'a geçtiğini belirledi. Özel ekip, dolandırıcıyı, çaldığı paralar ve ziynet eşyalarıyla Sivas'ta yakaladı. İbrahim Aygin, daha sonra Amasya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilip sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Iraklı ailenin Türkçe bilen kızı Rana Waad Elias (29), olayı şöyle anlattı: "Beni yabancı bir numara 'İstihbarattan polisim' diye aradı. 'Senin kimliğin bir suç örgütünün evinde arama sırasında çıktı. Seninle birlikte mağdur olan 25 kişi var. Arayan adam şu an evde kim var?' diye sordu. Sonra 'Evde kim varsa hepsini bir araya topla ve telefonun hoparlörünü aç, size tercüman getireceğiz’ dedi. Daha sonra 'Bu gizli bir operasyon evdeki bütün telefonları toplayın ve kapatın telefonlardan sizi görüyoruz, biz şimdi tutanak tutacağız evde ne kadar altın, para ya da yabancı para varsa hepsini söyleyin. Evi aramaya geleceğiz, söylediğinizden farklı bir para bulursak hepsi elinizden alınacak' dediler. Biz de korktuk ve hepsini söyledik. Yaklaşık 12 saat telefonumuz açık kaldı. Sonra gelip paraları alıp gitti." 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English