Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kalpte ritim bozukluklarının nedenleri ablasyon yöntemiyle 3 boyutlu görüntülenebiliyor

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tolga Aksu: "Yapısal kalp hastalıklarının da eşlik ettiği taşikardiler gibi hastalarda 3 boyutlu haritalamayla birlikte ablasyon yöntemini kullanıyoruz. Böylece hasta kalbini sanki ameliyatta görüyormuş gibi tüm noktalarına ulaşabiliyor ve anatomisini rahatlıkla çıkarabiliyoruz" "Ablasyon ile kalpte nereye, ne kadar enerji verildiğini kontrol etme şansımız oluyor. Dolayısıyla bize istediğimiz sonuçlara ulaşmada çok önemli katk

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tolga Aksu, kalp hastalıkları arasında görülme sıklığı açısından önemli yer tutan ritim bozukluğu tedavisinde ablasyon yöntemiyle oldukça etkili sonuçlara ulaşılabildiğini bildirdi.


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Aksu, ablasyon tedavisinde özellikle son dönemlerde kullanılmaya başlanan 3 boyutlu haritalama yöntemiyle tanı ve tedavide daha kesin sonuçlara ulaşabilmenin mümkün olduğunu belirtti.


Uzun yıllardır kullanılan bu yöntem ile hastaya dışardan hiçbir müdahalede bulunmadan, tek seferde ritim bozukluğunun tedavi edildiğine dikkati çeken Aksu, 3 boyutlu haritalama yönteminin de istenilen sonuçlara ulaşmada çok önemli katkı sağladığını kaydetti.


Aksu, geleneksel ablasyon uygulamasında kalbin ancak 2 boyutlu görülebildiğini belirterek, bu yöntemin sağladığı görüntüleme imkanıyla hem hastaya sorunun nedenlerine ilişkin kesin sonuçlar verildiğini hem de tedavide istenilen sonuçlara ulaşabildiğini aktardı.


- "Hasta kalbinin tüm noktalarına ulaşabiliyor ve anatomisini rahatlıkla çıkarabiliyoruz"


Ritim bozukluğunun kaynaklandığı birden fazla alanın veya kalpte oluşan etkinin daha fazla olduğu vakalarda 3 boyutlu haritalama ve ablasyon uygulamasının özellikle tercih edildiğini aktaran Aksu, şöyle devam etti:


"Daha basit olarak tanımlayabileceğimiz ritim bozukluğu tedavisinde skopi cihazlarıyla basit ablasyon yöntemleri tercih ediliyor. Ancak, yapısal kalp hastalıklarının da eşlik ettiği taşikardiler gibi hastalarda 3 boyutlu haritalamayla birlikte ablasyon yöntemini kullanıyoruz. Böylece hasta kalbini sanki ameliyatta görüyormuş gibi tüm noktalarına ulaşabiliyor ve anatomisini rahatlıkla çıkarabiliyoruz. Çok daha karmaşık aritmi odaklarını görmek ve tedavi etmek mümkün olabiliyor. Kalbin kendine has, elektriksel sistemi var ve tedavi sırasında bu sisteme hasar verilmesi durumunda hasta kalp piline bağımlı kalabilir. Dolayısıyla ablasyon sırasında hata payını sıfıra indirmeye çalışıyoruz. Bu yöntem milimetrik olarak ritim bozukluğunun nereden kaynaklandığını bulabilmemize yardımcı oluyor. Ablasyon ile kalpte nereye, ne kadar enerji verildiğini kontrol etme şansımız oluyor. Dolayısıyla bize istediğimiz sonuçlara ulaşmada çok önemli katkı sağlıyor."


- "Kalp çarpıntısı şikayeti olanların mutlaka bir kardiyoloğa başvurması gerekiyor"


Doç. Dr. Aksu, haritalama yöntemini kullanmak için ekipman ve çalışan teknik ekibin iyi olmasının önemini belirtti.


Yöntemin mutlaka multidisipliner bir ekip ile gerçekleştirilmesini tavsiye eden Aksu, "Sadece bir cihazın olması olayı çözmüyor. Hekim ve ekip çok iyi organize edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.


Doç. Dr. Aksu, kalp çarpıntısı şikayeti olanların mutlaka bir kardiyoloğa başvurması gerektiğini kaydetti.


Kişinin ablasyon tedavisine uygun olup olmayacağını ancak uzmanların belirleyebileceğine değinen Aksu, ritim bozukluğunda hastaların en çok fayda gördüğü ve onların hayatına en çok dokunan yöntemin ablasyon olduğunu bildirdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”