Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gara şehitleri davasında karar: 2 teröriste 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Terör örgütü PKK'nın iki yıl önce Gara'da alıkoyduğu 12'si Türk vatandaşı 13 kişinin şehit edilmesine ilişkin tutuklu yargılanan teröristlerden "Merkaz Botan" kod isimli Doğan Geçgel ve "Şervan Korkmaz" kod isimli Osman Acer, 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gara şehitleri davasında karar:  2 teröriste 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, sanıklar Geçgel ve Acer, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında, Geçgel ve Acer'in üzerine atılı suçlardan cezalandırılmaları yönünde görüş bildirdi.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları reddeden sanık Acer, silahlarda parmak izinin bulunmadığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Sanık Geçgel ise suçlamaları reddederek, tahliyesi yönünde karar verilmesini istedi.
Mahkeme, Geçgel ve Acer'e "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesine ilişkin "kişiye yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmek" suçundan 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ayrıca sanıklar hakkında "kişiye yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan 7'şer kez 20 yıl, "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 13'er kez 21 yıl hapis, "tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi" suçundan 10'ar yıl, "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan 12 yıl 12'şer ay hapis cezasına hükmetti.
Milli Savunma Bakanlığınca 13 Şubat 2021'de Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesindeki terör örgütü PKK'ya ait hedeflere yönelik Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 48 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyon sırasında mağarada PKK tarafından alıkonulan 12'si Türk vatandaşı 13 kişi katledilmişti.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English