Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fırat Çakıroğlu’nun katiline yardım eden sanığın cezası belli oldu

Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak katile yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan Cihat Babatonguz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Fırat Çakıroğlu’nun katiline yardım eden sanığın cezası belli oldu
Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında ülkücü öğrenciler ile terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirtilen kişiler arasında kavga çıktı.

Kavgada bıçaklanan ülkücü gençlerden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yaşamını yitirdi.

Cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi
Olayla ilgili açılan davada Nurullah Semo, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'terör örgütü üyeliği' suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozularak 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.

Katilin yanındaki sanık için soruşturma başlatıldı
Çakıroğlu ailesinin avukatları, olay sırasında Cihat Babatonguz’un da Nurullah Semo’nun yanında olduğu gerekçesiyle mahkemeye müracaatta bulundu.

Avukatların talebini haklı bulan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Babatonguz hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın ardından Babatonguz hakkında 'kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlandı.

Gizli tanığın dinlenmesinden vazgeçildi
İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu'nun yanı sıra İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Soner Erkan Yıldız, Çakıroğlu’nun arkadaşları ve avukatlar salonda hazır bulunurken, tutuksuz sanık Cihat Babatonguz SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti gizli tanık Bulutoğlu’na ulaşılamadığı için gizli tanığın dinlenmesinden vazgeçerken, duruşma savcısı önceki celse verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

En ağır ceza istendi
Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adaletine güvendiğini belirterek sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu ise tutuksuz sanığın serbest kaldığı sürece başka canlar da alacağını ifade ederek tutuklanmasını ve en ağır cezayı almasını talep etti.

'Suçsuzum' savunması
Görgü tanıklarının kendisi olay yerinde görmediğini söylediğini ifade eden tutuksuz sanık Cihat Babatonguz, “O kafenin içinde onlarca kişi vardı sadece ben yargılanıyorum. Ben Fırat’ı tanımıyorum, Nurullah’ı orada görüyordum. Ayvalık’ta yaşıyorum. İstesem Yunanistan’ın Midilli Adası'na yarım saatte kaçarım ama gitmiyorum.” diyerek suçsuz olduğunu savundu.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık, beraatini talep etti.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis
Mahkeme heyeti, Babatonguz’u ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak’ suçundan 15 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MA
    Mehmet Ali Erol
    1 yıl önce

    Fırat kardeşim mekânln cennet İnşallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English