Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Filistin mitingindeki yumruklu saldırı davasında sanığa 4 yıla kadar hapis talebi

İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek mitinginde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk attığı gerekçesiyle 17 gün tutuklu kalan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında savcı mütalaasını açıkladı.

Filistin mitingindeki yumruklu saldırı davasında sanığa 4 yıla kadar hapis talebi

Savcı, Akersoy'un "Kasten basit yaralama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından toplam 4 yıla kadar hapsini talep etti.


Fatih'te 1 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde yapılan 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' mitingine katılan İsmail Aydemir elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürümüştü. Ege Akersoy, Haliç metrosu civarında tesadüfen karşılaştığı Aydemir'e "Sen Türk değil misin" dedikten sonra yumruk atmıştı. Gözaltına alınan Akersoy tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 17 gün tutuklu kalan Akersoy hakkında iki suçtan toplam 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İlk duruşmaya katılan Akersoy savunmasında, "31 Aralık günü arkadaşımda kalmıştım. Sabahında vapurla Kadıköy’den Karaköy’de geldim. Haliç metro civarında şikayetçi ismail Aydemir’i gördüm. Elinde yeşil üzerinde Arapça yazılı bayrak vardı. Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm. Bu olay öncesinde Suudi Arabistan’da oynanmak istenen Galatasaray-Fenerbahçe maçında ülkemizin kurucu önderinin isminin anılmasından ve İstiklal Marşının okutulmasından rahatsız olmalarından dolayı ben bu bayrağın Türkiye içinde dolandırılmasından rahatsız oldum. Ayrıca 12 askerimizin şehit olmasından dolayı ülkemizde sadece Türk bayrağı dalgalandırılması gerektiğini düşündüm. O gün tesadüfen denk geldiğim müştekiye 'Sen Türk değil misin? Şu an hassas zamanlardayız, şehitlerimiz varken Türk bayrağının taşınması daha doğru' dedim. O da 'Sanane istediğim bayrağı taşırım' dedi. Ardından bana doğru yaklaştığı sırada bana vuracağını düşünerek kendimi koruma dürtüsüyle kendisine bir kez yumruk attım. Pişmanım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum" demişti.

 

2'NCİ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki 2'nci duruşmaya, tutuksuz sanık Ege Akersoy katılmazken; şikayetçi İsmail Aydemir katıldı.


İsmail Aydemir ifadesinde, "Mitinge gittim geri döndüğüm sırada sanık ile karşılaştım. Olay zaten anlık gelişti. Bana, 'Burası Türkiye sen Arap seviciliği mi yapıyorsun, Arap kültürünü mü savunuyorsun?' dedi. Aramızda bir konuşma olmadı belki ben bir kelime cevap vermişimdir ardından bir anda yüzüme yumruk yedim. O yumrukla beraber yere düştüm ardından etraftakiler müdahale etti. Şikayetçiyim" dedi.

 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın İsmail Aydemir'e yumruk atarak basit tıbbi müdahaleyle yaraladığı, sanığın ikrar içeren savunmasıyla sabit olduğu, sanığın "Sen tam bir Arap sevicisisin, Arap kültürünü savunuyor' sözlerinin "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu oluşturduğunu belirterek iki suçtan 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ
Mütalaaya karşı süre isteyen sanık avukatı Ali Öztürk, "Olaydan önce yanında biri olup olmadığını tek başına yürüyüp yürümediği sorulsun" dedi. Şikayetçi Aydemir de tek başına olduğunu, ancak sanığın sözlerini etrafından geçenlerin de duyduğunu söyledi. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı önümüzdeki çarşamba gününe erteledi.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English