Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet gizli yapılanması"na yönelik soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'u tutuklandı. Şüphelilerden 15'i ise itirafçı oldu.
Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün "emniyet gizli yapılanması" içerisinde görev yaptıkları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 35 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.
Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak ve örgütle bağlantısı bildikleri kişileri teşhis etmek istediklerini belirterek itirafçı oldu.
Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 19'u tutuklandı, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip ederek kaydetme faaliyetlerinde bulunduğu tespiti üzerine soruşturma başlatmıştı.
Bu faaliyetler doğrultusunda, örgüt tarafından "gizli sorumlu" olarak görevlendirilen 6'sı halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışan kamu personeli olmak üzere "emniyet gizli sorumlusu" 35 kişi gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yakalanmadan önce, akılları neredeymiş? Cezadan yırtmak için, \"dümenden itirafçı\" Fetönün bilinmeyen neyi kaldı ki ⁉️
Yorum Yap
Olayın adresi Konya! Akran şiddeti 13 yaşındaki çocuğu komalık etti
Konya'da otomobil trafik ışığı direğine çarptı: 2 yaralı
Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: 6. kez kırmızı ışık ihlalinde ehliyet iptal edilecek
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti