Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Farkındalık oluşturmak amacıyla Erkekleri Koruma Derneği’ni kurdu

Avusturalya'da yaşadığı dönemde 12 yıllık eşinden boşanan yazılım mühendisi Bahri İnceler, işleri bozulduğu için 3 bin dolarlık iştirak ve yoksulluk nafakasını ödeyemeyince, nafaka miktarının düşürülerek, 5 bin TL olarak belirlenmesi talebiyle dava açtı. Nafakayı ödeyemediği için 1 yıldır 9 yaşındaki oğlunu da göremediğini söyleyen Bahri İnceler, yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Erkekleri Koruma Derneği’ni kurdu.

Farkındalık oluşturmak amacıyla Erkekleri Koruma Derneği’ni kurdu
Yazılım mühendisi Bahri İnceler, Avustralya'da 12 yıl evli kaldığı 1 çocuğunun annesi Yasemin Y. ile 3 yıl önce Bursa Aile Mahkemesi'nde anlaşmalı boşandı. Mahkeme, Avustralya'da aylık geliri 6 bin dolar olan Bahri İnceler'in, 1500 dolar yoksulluk, 1500 dolar da iştirak olmak üzere toplam 3 bin dolar nafaka ödemesine karar verdi.

Bahri İnceler, eski eşi çocuğuyla Türkiye'ye döndükten 1 yıl sonra işlerinin bozulması nedeniyle Ankara'ya yerleşti. Bahri İnceler, işlerinin bozulması ve geçen sürede dolar kurunun yüzde 50 oranında artması nedeniyle nafakayı ödeyemez duruma geldiğini belirterek, aile mahkemesine başvurdu. İnceler, yoksulluk nafakasının kaldırılmasını, bu mümkün değilse 1000 TL'ye düşürülmesini, iştirak nafakasının da 5 bin TL olarak belirlenmesini talep etti. Nafakayı ödeyemediği için 1 yıldır 9 yaşındaki oğlunu da göremediğini söyleyen Bahri İnceler, yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Erkekleri Koruma Derneği’ni kurdu.

Bahri İnceler, oğlunu görmek için savaş verdiğini söyleyerek, "Çocuğun anneye ihtiyacı olduğu kadar babaya da ihtiyacı var. Toplumun bunun farkında olması lazım. Çocuklarımız tabii ki annelerinde kalmalı, annelerimiz kutsaldır. Bundan yana hiçbir şüphemiz yok. Ama benim gibi o kadar çok evlatlarını göremeyen ve nafaka ödeyemediği için hapse girmiş insan var. Ben de yaklaşık 1 yıldır nafakayı ödeyemiyorum. Çünkü işlerim bozuldu. Yurt dışında çalışırken işlerim iyiydi. Ama artık şimdi öyle değil. Nafakayı ödeyemediğim için oğlumu da göremiyorum. Şimdi aile mahkemesine başvurdum. Yoksulluk nafakasının kaldırılmasını istiyorum. Çünkü eski eşim başka birisiyle yaşıyor. İştirak nafakası çocuğumuz için. Ama dolar kuru çok arttı. Bunun da TL üzerinden olmasını istiyorum" dedi.

Kendisi gibi sorunlar yaşayan birçok insan olduğunu söyleyen İnceler, "Yaşadığım sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla temmuz ayında Erkekleri Koruma Derneği'ni kurdum. Büyük ilgi gördü dernek. Şimdiden üye sayısı 4 bin kişiyi buldu. Benzer sorunlar yaşayan insanlar bize ulaştı ve sorunlarını anlattı. Umarım bu nafaka konusunda kalıcı bir çözüm bulunur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English