Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürüp kestiği kafasını buzdolabında sakladı, ‘Berber yaptırdı’ dedi

Bursa’da, eczacı kalfası Serdar E. (47) ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) öldürdüğü gerekçesiyle hakkında iki ayrı dava açılan Ahmet Burak D.(40), Kutlu’ya yönelik eylemi nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürüp kestiği kafasını buzdolabında sakladı, ‘Berber yaptırdı’ dedi
3 kurşunla vurduğu Kutlu’nun kestiği başını buzdolabında saklayan Ahmet Burak D., kendisini cinayete berber arkadaşı Ersin K.’nin azmettirdiğini öne sürdü. Tabancayı kendisine Kutlu’nun arkadaşı Ersin K.’nin verdiğini söyleyen Ahmet Burak D, “Ersin bana ‘Silahı al, Murat’ı öldür’ dedi. Öldürdüm. Ersin K.’nin de benimle birlikte yargılanmasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Ersin K. hakkında da Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bursa'da şubat ayında, eczacı kalfası Serdar E. haber alamayan yakınları, polise kayıp ihbarında bulundu. Polis ekipleri, mobese görüntülerinden Serdar E. 16 BT 773 plakalı otomobilinin, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde olduğunu tespit etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin irtibata geçtiği İstanbul polisi, Büyükçekmece'de otomobili durdurup, sürücü koltuğundaki Ahmet Burak D. gözaltına aldı. Araçtaki aramada 1 tabanca ile Serdar Ergun'un battaniyeye sarılı cesedi bulundu.

EV ARKADAŞINI DA ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilk sorgusunda Serdar Ergun'u öldürdüğünü itiraf eden Ahmet Burak D. , Bursa'daki ev arkadaşı Murat Kutlu'yu da 3 gün önce öldürdüğünü, balta ile vücudundan ayırdığı kafasını ise buzdolabına koyduğunu söyledi. Ahmet Burak D.  Bursa'nın Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi'ndeki evine giden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Murat Kutlu'nun da cansız bedenini buldu. Ahmet Burak D. evdeki köpeğinin de öldürdüğü tespit edildi. İşlemlerinin ardından Bursa’ya getirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanan Ahmet Burak D, cinayetleri işlediğini kabul ederken, Kutlu’nun köpeğini ise öldürmediğini söyledi.

HER İKİ CİNAYET İÇİN AYRI DAVA AÇILDI
İşlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ahmet Burak D. hakkında, 'Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek' öldürmek suçundan, her 2 maktul için ayrı dava açıldı. Ahmet Burak D. hakkında ve Kutlu’yu öldürdüğü gerekçesiyle birer kez olmak üzere 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, Murat Kutlu'nun köpeğini öldürdüğü gerekçesiyle de Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 1200 TL ceza istendi. Ahmet Burak D. hakkında, ayrıca 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle de dava açıldı.

Ahmet Burak D. eczası kalfası Serdar E. öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, geçen günlerde görüldü.

‘SİLAHI BANA VERİP, ‘MURAT’I ÖLDÜR’ DEDİ’
Ahmet Burak D., Murat Kutlu cinayetine ilişkin yargılanmasına da Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.Ahmet Burak D., duruşmaya, tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taraf avukatları ile maktul Murat Kutlu’nun kardeşi şikayetçi Kurtuluş Kutlu da duruşma salonunda hazır bulundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul eden, ancak Murat Kutlu’nun köpeğini öldürmediğini söyleyen Ahmet Burak D, kendisini cinayete ise mahallede berber olan Ersin K.’nin azmettirdiğini öne sürerek, “Cinayet sırasında benim yanımda Ersin K. diye biri vardı. Ersin ile Murat arkadaştı. Araları bozuktu. Aralarında husumet meydana geldi ve hasım oldular. Bir gün öncesinde dükkanında konuştuğumuz Ersin bana, Murat’ı öldüreceğini söyledi. Ersin, benim de Murat ile husumetli olduğumu biliyordu. Silahı bana Ersin K. verdi, ‘Silahı al, Murat’ı öldür’ dedi” diye konuştu.

‘ARABAMI GASBEDİP, BANA ŞİDDET UYGULADILAR’
Mahalledeki ofisinde elektronik ürünler sattığını, Murat Kutlu ve Ersin K. ile bu sayede tanıştıklarını söyleyen Ahmet Burak D., Kutlu ile Ersin K.’nin, annesi ve üvey babası adına kayıtlı otomobilini gasbettiklerini ve polise gitmemesi için kendisini tehdit ettiklerini söyledi. Berber dükkanının arkasında bulunan odada, 15 gün boyunca kilitli tutulduğunu ve şiddet gördüğünü iddia eden Ahmet Burak D., bu yüzden Kutlu ile arasında husumet olduğunu öne sürerek, “Murat Kutlu’nun bana yaptığı şeylerin tümü gözümün önüne geldi. Eve çıktığımda bir süre birlikte oturduk. Murat alkol aldığı için kendisini kaybetti, uyuşturucu da kullanıyordu. Silah çekip kafasına dayadı. ‘Bu dünyadan gidersem tek gitmem sen de gelirsin. Sana bir şey yapmazsam ailene, çocuğuna yaparım’ dedi. Arkası dönüktü. Bir boşluğunu yakaladım, yüzünü döndüğünde 3 el ateş ettim. Ertesi gün balta aldım, baltayı Ersin’in dükkanına bıraktım. Ersin bana cesedi parçalamamı söylemişti. Kafasını buzdolabına, vücudunu da balkona koydum. Ersin’in yanına geldim. ‘Parçaladın mı?’ dedi, ben de ‘Parçaladım’ dedim. Ersin K.’nin de benimle birlikte yargılanmasını istiyorum” dedi.

Psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve 10 yıldır tedavi gördüğünü belirten Ahmet Burak D., beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, Ahmet Burak D. daha önce tedavi gördüğü Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden evrakının istenmesine ve tutukluk halinin devamına, Ersin K. hakkında da Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English