Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eşini öldürüp, kayınvalidesini yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İzmir'in Konak ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Cansu Aydoğdu'yu (32) bıçaklayarak öldüren, kayınvalidesi Nedime Geyik'i (49) de aynı bıçakla ağır yaralayan tutuklu sanık Metin Aydoğdu (44), haksız tahrik ve takdir indirimi yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşini öldürüp, kayınvalidesini yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Olay, 20 Mayıs 2022'de, Çınartepe Mahallesi 2619'uncu Sokak'taki evde meydana geldi. Metin Aydoğdu, evi terk eden, boşanma davaları süren eşi Cansu Aydoğdu'nun kaldığı, kayınvalidesi Nedime Geyik'in evine gitti. Çift arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Metin Aydoğdu, Cansu Aydoğdu ile annesi Nedime Geyik'i çok sayıda bıçak darbesiyle yaralayıp kaçtı. Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Cansu Aydoğdu, kurtarılamadı. Ağır yaralanan Geyik, tedavisinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan Metin Aydoğdu ise tutuklandı.

BARIŞMAYI KABUL ETMEYİNCE GELMİŞ
Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından iddianame hazırlandı. İddianamede, çiftin evliliklerinde birçok kez tartışma yaşadıklarının altı çizildi. Cansu Aydoğdu'nun olaydan 1 ay önce çocuğu D.A.'yla birlikte, annesinin evine gittiği de iddianamede belirtildi. Olay günü sanık Metin Aydoğdu'nun barışmak için aradığı eşinin olumsuz yanıt vermesi üzerine D.A.'yı almak için kayınvalidesinin evine gittiği, burada aralarında kavga çıktığı vurgulandı. Tartışmanın ardından Metin Aydoğdu'nun belinden çıkardığı bıçakla kayınvalidesi Nedime Geyik'i 5 bıçak darbesiyle yaraladığı, yatak odasına kaçmaya çalışan eşi Cansu Aydoğdu'yu da yanına gidip, bir kısmı öldürücü nitelikte olmak üzere hayati bölgelerine isabet edecek ve iç organ yaralanmasına neden olacak şekilde 22 yerinden bıçaklayıp öldürdüğü belirtildi. Toplanan deliller ve alınan ifadeleri ışığında savcı, Metin Aydoğdu'nun, 'Eşi kasten öldürme' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi.

Davanın, İzmir 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Metin Aydoğdu, avukatı Sait Mehmet Sait Koyundere, Cansu Aydoğdu ve annesi Nedime Geyik'i temsilen avukatı Şule Arslan Hızal, avukat Hatice Aslan Atabay, avukat Nergiz Tuba Aslan, avukat Barış Özbay ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına avukat Merve Çimen, duruşmaya katıldı. Tarafların son sözlerinin sorulmasının ardından kararını veren mahkeme heyeti sanık Aydoğdu'yu eşi Cansu Aydoğdu'yu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, kayınvalidesi Nedime Geyik'i yaralamaktan ise 14 yıl hapis cezasına çarptırdı, cezada haksız tahrik ve takdir indirimi hükümlerini de uygulamadı. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English