Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Devlet Tiyatroları 'Açık Hava Yaz Oyunları'nı seyirciyle buluşturacak

Devlet Tiyatroları, Kovid-19 dolayısıyla sanattan uzak kalan tiyatro seyircisiyle haziran ayında "Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları"nda yeniden buluşacak.

Devlet Tiyatroları ’Açık Hava Yaz Oyunları’nı seyirciyle buluşturacak
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, İrfan Şahinbaş Sahnesi Macunköy Yerleşkesi'nde hazırlıkları devam eden Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları'na ilişkin açıklamada bulundu.

Kurt, geçen sene Açık Hava Yaz Oyunları'nın ilkini yaptıklarını ve çok başarılı geçtiğini, seyircilerin Ankara ve yurdun farklı yerlerindeki Devlet Tiyatrosu oyunlarını izleme şansı bulduğunu ifade etti.

Mustafa Kurt, bu sene daha programlı ve daha hazırlıklı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, haziranda izleyici karşısına çıkacak Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları'nın sahneleri ile ilgili hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Kurt, "Seyircilerimiz için daha konforlu hale getirdik oturma mekanlarını. Devlet Tiyatromuzun Sanat Teknik Müdürlüğü çalışanları harıl harıl çalışıyor. Hazırlıklarımız son aşamada. Oyunlarımızı aşağı yukarı belirledik. Sahnemizi kurduktan sonra Açık Hava Yaz Oyunları 3 Haziran'da başlayarak, sonbahara kadar sürecek." diye konuştu.

Seyircilerin salgın döneminde tiyatrodan uzak kaldığını ama bu yaz bu açığı kapatmaları için DT'nin elinden geleni yapacağını ifade eden Kurt, bu ay başında DT tarihinde ilk defa Bizim Yunus oyununun prömiyerinin televizyondan canlı yayınla sanatseverlere sunulduğunu, tiyatrodan uzak kalan seyircinden, oyuna ilişkin olumlu mesajlar aldıklarını söyledi.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali "Açık Hava Yaz Oyunları"nda
Kurt, Açık Hava Yaz Oyunları'nda, haziranda ilk etapta tek kişilik oyunların sahneleneceğini, öncelikle "Bizim Yunus", "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", "Aşık Veysel" oyunlarının seyirciyle buluşacağını, temmuzda ise Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali'nin düzenleneceğini, yurt içinden ve yurt dışından pek çok çocuk oyununun küçük tiyatroseverlere sunulacağını anlattı.

Macunköy Sahnesindeki açık hava mekanında zemini düzenlediklerini, sahnede düzenleme yaptıklarını ve çocuklar için de küçük bir sahne planlamasını hayata geçirdiklerini dile getiren Kurt, izleyicilerin rahat edecekleri bir ortam oluşturduklarını söyledi.

Kurt, "Salgın kontrollü bir şekilde azalır, vaka sayıları düşerse keyifli bir sezon olacak. Geçen yıl Açık Hava Yaz Oyunları'nda başından bitimine kadar her türlü kontrolü sağlamıştık. Maske, mesafe, ateş ölçme konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Bu sene de aynı kontrolü sağlayacağız." dedi.

Kamyon Tiyatrosu İç Anadolu'yu gezecek
Kamyon Tiyatrosu'nun da bu sene İç Anadolu Bölgesindeki bütün il ve ilçeleri dolaşacağını vurgulayan Kurt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yıl Yunus Emre Yılı olduğu için Kamyon Tiyatrosu ile Yunus Emre yetişkin oyunumuzu ve Yunus Emre çocuk oyunumuzu dolaştıracağız. Çocuklarımızın farklı birkaç oyun izleme şansları olacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve Trabzon Devlet Tiyatrolarından farklı farklı çocuk oyunlarını izleme şansı bulacaklar. Aynı anda hem Kamyon Tiyatrosu hem Açık Hava Yaz Oyunları başlayacak. Seyircilerimizle buluşacağımız günü iple çekiyoruz. Çünkü sahneleri, sahneye çıkmayı, seyircilerimizi özledik. Ümit ediyorum bu salgın süreci bayramdan sonra çok daha kontrollü, kurallara, kaidelere uyumlu bir şekilde atlatılır, biz de seyircilerimizle buluşmuş oluruz. Seyircilerimiz Devlet Tiyatrosu'nu çok özledi. Gelen mesajlardan bunu anlıyoruz. Yaz Oyunları için biz de çok heyecanlıyız."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English