Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"CI Bloom" ön gösterimle kapılarını sanatseverlere açtı

Contemporary Istanbul'un yeni sanat fuarı, 15 Mayıs'a kadar Tersane İstanbul'da ziyaret edilebilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye'deki 23 çağdaş sanat galerisini buluşturan Contemporary Istanbul (CI) Bloom, ön izleme günleri başladı.


Haliç'in kıyısında Tersane İstanbul'da kurulan fuarda, çağdaş Türk sanat galerilerinin sergilerinin yanı sıra Digital Horizons: The New State of Art NFT Sergisi yer alıyor.


CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CI Bloom'un Türkiye'de sanat piyasasına enerji vermeye devam etmeyi amaçladığını vurgulayarak, "Burada gördüğümüz ilgi de Türkiye'deki çağdaş sanatın geliştiğinin somut bir göstergesi oluyor." dedi.


Galerilerden aldığı geri dönüşlerde satışların gayet iyi olduğunu söyleyen Güreli, "Önümüzdeki zamanlarda CI Bloom'un İstanbul dışına çıkması gerektiğini de düşünüyorum. Buradaki ilgi bize cesaret veriyor. Bundan sonra senede 1 kez de iç pazarı büyüten ve destekleyen bir fuar yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.


Güreli, 301 sanatçının 644 eserinin yer aldığı fuara, 12 Mayıs'tan sonra Karaköy İskelesi'nden hareketle ücretsiz tekne seferleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.


- "Galerilerin yeni işlerini sergilediği heyecanlı bir ortam var"


Fuarın kendisi için çok eğlenceli geçtiğini aktaran sanatçı Erdil Yaşaroğlu da "Burada arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Profesyonel ilişkiler kurulabiliyor. Contemporary Istanbul öncesi 'Bloom' ile sanat ortamının bir araya getirilmesinden çok memnunum." değerlendirmesinde bulundu.


Fuarda yer alan galerilerden PG Art Gallery'nin iletişim koordinatörü Elif Güvenç, CI Bloom'un, baharı müjdeleyen, deniz kenarında ışıl ışıl bir mekanda yer aldığına işaret etti.


Güvenç, Contemporary Istanbul'a göre daha ferah bir ortamın bulunduğunu vurgulayarak, "Bütün galerilerin yeni işlerini sergilediği heyecanlı bir ortam var. Koleksiyonerlerin ilgisinden de çok memnunuz. Baharın vermiş olduğu keyifle güzel bir fuar geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.


NFT çalışmalarıyla fuara katılan Emin Mete Erdoğan ise fuardaki bir eserini NFT dünyasına uzak, klasik bir koleksiyonerin satın almak istediğine değinerek, "Bu ekranı böyle götürmek istemiş ama eser NFT satış platformu olan Foundation'da olduğu için 'metamask' cüzdanı oluşturması gerektiğini anlattık. Yani aslında çağdaş sanat ortamı da yeni yeni öğreniyor NFT dünyasını." dedi.


CI Bloom'a katılan galeriler arasında, Ambidexter, Anna Laudel, Art On Istanbul, artSümer, Bozlu Art Project, Büro Sarigedik, C.A.M. Galeri, Dirimart, Ferda Art Platform, Galeri 77, MERKÜR, Galeri Siyah Beyaz, Galerist, Martch Art Project, Öktem Aykut, PG Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, The Pill, Vision Art Platform, X-ist, Zilberman Gallery yer alıyor.


Katılımcı galeriler, Adnan Yerebakan, Doğa Öktem ve Tankut Aykut, Moiz Zilberman, Oktay Duran, Suela Cennet ve Yeşim Turanlı'dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.


CI Bloom, 12-15 Mayıs'ta tüm sanatseverlerin beğenisine açık olacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English