Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çanakkale'de orman yangınına müdahale sürüyor: Köyler boşaltıldı!

Çanakkale'de orman yangını çıktı. Son yapılan açıklamalara göre, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edildi.

AFAD: Çanakkale'de orman yangınında 81 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, 72 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane, 1251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir

08.03  BAKAN YUMAKLI: GECE BOYU 4 HELİKOPTERİMİZ SORTİ YAPTI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangın bölgesinde AFAD, OGM, emniyet, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, belediyeler ve il özel idareleri ekiplerinin çalışma yaptığını belirterek, "Toplam; 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane ve 1251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakım evinden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna yerleştirilmiştir. Çanakkale-Çan karayolu sivil araç trafiğine kapalıdır. Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır" açıklamasında bulundu.

AFAD Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise orman yangınında 81 vatandaşın dumandan etkilendiği, 72 vatandaşın tedavisine devam edildiği bildirildi.

07.20 YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çanakkale’de dün çıkan orman yangınına müdahalenin aralıksız sürdüğü belirtilerek, "Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 10 köyde 337 hane ve 1104 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

02.02 BAKAN YUMAKLI: GECE GÖRÜŞLÜ 4 HELİKOPTERLE ALEVLERE MÜDAHALE EDİLİYOR
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de süren orman yangınından 1500 hektar alanın etkilendiğini, 260 arazöz ve iş makinesi ile 1500'e yakın personel ve gece görüşlü  4 helikopterle alevlere müdahalenin sürdüğünü söyledi. Yumaklı, yangından etkilenme ihtimali bulunan ve akşam saatlerinde 9'undan 6'sı boşaltılan köylerden, geri kalan 3'ünün de boşaltıldığını söyledi.

Çanakkale'de süren orman yangınına müdahale edilen bölgede Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine ediyor. Bölgedeki incelemelerinin ardından gece saatlerinde basın açıklaması gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1500'e yakın personel, 260 arazöz ve iş makinesi ve 4 gece görüşlü helikopter ile müdahalenin sürdüğünü dile getirdi.

'KALAN 3 KÖY DE TEDBİREN BOŞALTILDI'
Türkiye'de dün 29 yangın çıktığını söyleyen Bakan Yumaklı, bunlardan 26'sının söndürüldüğünü söyledi. Bursa Karacabey'deki yangının kontrol altına alındığını, Yenişehir'deki yangının ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, "Çanakkale ile alakalı halihazırda arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyorlar. Yangının çıkış saatinin 11.39 olduğunu tekrar hatırlatalım. Çanakkale merkez Damyeri mevkisinde çıktı bu yangın. Çok ciddi bir rüzgar vardı ve 15 kilometrelik bir alanı yaklaşık 6 saat gibi bir sürede geçerek hızlı bir şekilde bir hat üzerinde yayıldı yangın. Etkilenen alan yaklaşık 1500 hektar, bu 1500 hektarın 800 hektarı ormanlık alan, geri kalanı ziraat alanı ve diğer alanlardan oluşuyor. Tedbiren 9 köyde bazı önlemler alınmıştı ve 6 köy boşaltılmıştı. Akşam saatlerinde kalan 9 köy de boşaltıldı. Bu köylerin isimlerini tekrar belirtmek istiyorum; Kayadere, Damyeri, Belen, Ulupınar, Yağcılar ve Kalabaklı. Bu köyler akşam saatlerine kadar boşaltılmıştı. Bu köylerden Ulupınar'da 3, Yağcılar'da da 4 ev şu ana kadar tespit edildiği şekliyle yangından hasar görmüş durumda. İhtimalen önlem alınmak üzere boşaltılmış diğer 3 köy de akşam saatlerinde herhangi bir risk oluşmaması için boşaltıldı. Bu köyler de; Aşağıokçular, Taşlıtarla ve Kızılcaören. Ayrıca havalimanına yakın Sarıcaali köyü var. Bu köyle ilgili de değerlendirme yapılıyor. Köy sakinlerine gereken uyarılar yapıldı ancak köyün boşaltılmasıyla ilgili henüz herhangi bir önlem alınmadı. Sarıcaali köyüne yakın bir yaşlı bakımevi vardı, buradaki yaşlılarımız Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarına yerleştirildi. Yine ayrıca burada bahsettiğim 9 köyden de 29 vatandaşımız Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarına yerleştirilmiş oldu. Talep edenler olursa diye yine Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda ve diğer alanlarda yer ayrılmış vaziyette" dedi.

'DEVLET HASTANESİ'NDE TEDBİREN 60 AMBULANS BEKLETİLİYOR'
Yangın bölgesine yakın devlet hastanesindeki 14 hastanın tedbiren nakledildiğini dile getiren Bakan Yumaklı, "Şu anda 150 hastamız var devlet hastanesinde. 60 ambulansla onlar da bekletiliyor. Şu anda herhangi bir tehdit yok ama herhangi bir ihtimale karşı bu önlemler de alınmış vaziyette. Dolayısıyla sosyal medyada maalesef ki çok sık speküle edilen bu durumun doğrusunu bu şekilde açıklamış olalım. Diğer açıklamalara da itibar edilmesin. Aynı şekilde yine üniversitede de teyakkuz durumu devam ediyor ama orada da herhangi bir boşaltma söz konusu değil" diye konuştu.

'4 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERİMİZ MÜDAHALEYE DEVAM EDİYOR'
Gece saatleri itibariyle nem oranının yükseldiğini ve rüzgarın şiddetinin düştüğüne dikkat çeken Bakan Yumaklı, "An itibariyle sıcaklığın 25 derece, nemin yaklaşık yüzde 52 oranında ve rüzgarın da 35 kilometre/saatte olduğunu söyleyebiliriz. Elbette yine istediğimiz seviyelerde değil ama yine gündüz olduğu gibi bizi çok zorlayan bir durum değil bu. Ancak bir uyarı var. Sabah 6'dan itibaren nemdeki düşüş ve rüzgar ve sıcaklıktaki artış söz konusu olacak. Elbette şu an itibariyle gece olması nedeniyle yere inen ve mücadele edemeyen uçaklarımız var. Ancak 4 gece görüşlü helikopterle bu mücadeleye devam ediyoruz. Yaklaşık 260 arazöz ve iş makinesi ve 1500'e yakın personelimizle birlikte mücadelemiz devam ediyor. Sabah gün ışımasıyla beraber gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları ve helikopterlerin geri kalanları da mücadeleye katılmış olacaklar" dedi.

'ÇANAKKALE BOĞAZI SABAH YENİDEN ÇİFT YÖNLÜ ULAŞIMA KAPATILACAK'
Yangın nedeniyle Çanakkale- Çan yolunun trafiğe kapalı olduğunu hatırlatan Yumaklı, "Çanakkale- Çan yolu kapalı, bunu da buradan duyurmuş olalım. Ayrıca Çanakkale Boğazı ile alakalı şu anda gece görüşlü helikopterlerimizin su alabilmesi için Boğaz tek taraflı olarak ulaşıma kapatıldı. Ancak sabahın ilk saatleriyle bütün hava araçlarının mücadeleye tekrar başlayacak olması sebebiyle Boğaz çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak. Burada valiliğimiz, AFAD'ımız, jandarmamız, emniyetimiz, orman genel müdürlüğümüz, doğa koruma ve milli parklarımız, Kızılay’ımız ve adını sayamadığım kamu kurum ve kuruluşlarımız, bölge vekillerimiz, Çanakkale ilinin dinamiği olan ileri gelenleri burada çok ciddi bir dayanışma sergiliyorlar. Bu mücadelede bizim yanımızda oldukları için kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Şu anda can siperhane bir şekilde alevlere karşı mücadele eden arkadaşlarıma da Allah'tan kolaylıklar diliyorum. İnşallah sabaha kadar büyük oranda kolaylamış oluruz" ifadelerini kullandı.

'HERHANGİ BİR YANGINA SEBEP OLACAK HUSUSLARI GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARTALIM'
Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda da bulunan Yumaklı, "Elbette buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum; bu yangın bir yerleşim yerinin yanında bir araziden çıktı. Daha önce defalarca ifade ettik; yangınların yüzde 90'ının da üzerinde oranda çıkış sebebi insan unsuru. Sizin gücünüz olabilir devlet olarak, imkanlarınız olabilir ancak 1500 hektarlık bir alanda etkilenen o kadar çok canlı var ki, sadece bunu bırakın o canlılarla beraber bu kadar çok kaynağın israfi sadece küçücük bir alevden kaynaklanabiliyor. O yüzden çok kıymetli vatandaşlarımıza buradan bir uyarıda bulunmuş olalım; lütfen orman yangınına ya da herhangi bir yangına sebep olacak ateş ya da bir tarla temizliği ya da çöp yakma gibi hususları artık gündemimizden çıkartalım. Maalesef bu tür şeyler şu anda burada hepimizin bu açıklamayı yapmasına sebep olan olayı meydana getiriyor" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ HİÇ UYUMADAN MÜCADELEYE DEVAM EDECEK'
Sabah saatlerinde iş makineleri ve hava araçlarının yeniden aktif hale gelmesiyle yangını söndürmenin mümkün olacağını umut ettiğini de sözlerine ekleyen Bakan Yumaklı, "İnşallah sabaha kadar arkadaşlarımız hiç uyumadan alevlerle mücadele edecekler ve sabah itibariyle çok yoğun bir şekilde başlayacak diğer hava araçlarının da katılımıyla bu yangının söndürülmesi gerçekleşmiş olacak diye düşünüyorum, umut ediyorum. Sosyal medyada bu tür zamanlar kötü insanların kullanması söz konusu. Bunların hepsine valilik çok ciddi bir biçimde müdahil oluyor. Her bir ikazı, uyarıyı kendilerine ulaşan herhangi bir bilgiyi değerlendiriyorlar ama maalesef şu ana kadar onların tamamı yalan çıkmış vaziyette. Lütfen bu dönemde de hem güvenlik güçlerimizi hem de yangınla mücadele eden kamu kurumlarımızı, insanlarımız meşgul etmesinler. Bu zamanlar bu tür yalan yanlış bilgilerin verileceği zamanlar değil" diye konuştu. 

01.35 YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangına müdahalenin aralıksız sürdüğünü belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bölgeye; AFAD, Orman Genel müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler, Kızılay ve özel idarelerden toplam; 1489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 66 su tankeri ve 169 iş makinesinin sevk edildiğini açıkladı. 

Bakan Yerlikaya, Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini, Sarıcaeli köyü yaşlı bakım evinden de 45 vatandaşın tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirildiğini açıkladı.

00.06  YANGINDA 11 SAAT GERİDE KALDI
Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor. Yangına müdahalede 11 saat geride kalırken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada; yangının başlangıcı itibariyle bölgede toplam 1489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 238 arazöz, 66 su tankeri, 64 iş makinesinin yer aldığı belirtildi. 

Öte yandan yangın nedeniyle boşaltılan Yağcılar köyünde birçok ev alevlere teslim olurken, Çanakkale Boğazı'nın ise tek taraflı deniz ulaşımına açıldığı bildirdi.

00.02 Çanakkale'de orman yangınının başlama görüntüsü ortaya çıktı

22:31 4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Çanakkale'de çıkan orman yangınına ilişkin, "Bugün saat 12.54’te Çanakkale merkezde başlayan orman yangınında 4 kişi dumandan etkilenmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Yangın sebebiyle 23 Ambulans ve 4 UMKE Timi ile toplam 85 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

21.02 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Çanakkale Boğazı gemi trafiği, kuzey-güney yönlü olarak saat 21.30’da başlayacak.

20.15  'EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE HAZIRLIK YAPILIYOR'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü'nde, ülke genelinde çıkan yangınlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, bugün ülke genelinde 29 yangın çıktığını belirterek, "Bugün ülkemizde 29 yangın çıktı. Bunlardan 26'sı söndürüldü. 3 yangın devam ediyor. Bunlardan biri Çanakkale merkez, diğeri Bursa Yenişehir ve Bursa Karacabey. Bunlardan en ağırı Çanakkale merkezdeki yangınımız. Bu yangın saat Danyeli mevkisinde 11.39 itibarıyla başladı. Birkaç evin olduğu bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını tespit ettik. Rüzgarın etkisiyle maalesef yayıldı. Şu anda kuş uçuşu yaklaşık 15.1 kilometrelik bir hatta. 6 saat gibi kısa bir sürede katetti. Arkadaşlarımız belli mesafelerde durdurmaya çalıştılar ancak yangının ilerlemesine neden olan rüzgar o kadar şiddetli ki arkadaşlarımızın çabalarının yetmediği anlar oldu. Sevindirici tarafı Çanakkale şehir merkezimizi teyit geçer bir halde ilerliyor rüzgarın yönü itibariyle. Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerimizi korumaya odaklamış durumdayız. En kötü senaryoya göre hazırlık yapılıyor. Devlet hastanesi ve üniversite teyakkuz halinde ama herhangi bir boşaltma söz konusu değil. 9 köy için tedbir alındı. Bunlardan 6'sı boşaltıldı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Çanakkale'ye doğru yola çıkacağım. Yangının söndürülme çalışmalarını yerinden takip edeceğim" dedi. 

19.18 AFAD'DAN AÇIKLAMA
Çanakkale'nin Damyeri mevkisinde çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ederken, AFAD tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki 6 köyün AFAD koordinasyonunda; Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekiplerce tahliye edildiği, 3 köydeki vatandaşların da tahliyelerinin sürdüğü belirtildi.  

Söndürme çalışmaları kapsamında; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden çok sayıda personel ile 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinelerinin görev yaptığı belirtildi.

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in de bölgeye intikal ettiği, yangın bölgesindeki çalışmalara destek vermek amacıyla Tekirdağ AFAD İl Müdürü ile ekibinin de bölgeye yönlendirildiği bildirildi.

19.10  5 KÖY DAHA BOŞALTILIYOR, YANGINA 30 HAVA ARACI İLE MÜDAHELE EDİLİYOR
Çanakkale Valiliği, Damyeri mevkisinde çıkan orman yangını nedeniyle Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin tedbir amaçlı boşaltılacağını duyurdu. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 uçak, 20 helikopter, 92 arazöz, 7 iş makinesi ve 616 personel ile müdahale ediliyor. Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracı ile müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarın da etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir. Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı da yangın nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı. Ayrıca, Çan karayolunun da tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatıldığı bildirildi.

18.38  BAKANLIKTAN 'BOĞAZ' AÇIKLAMASI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Kepez bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin, güney- kuzey yönlü geçici olarak askıya alındığını ve gemi trafiğinin çift yönden tek yöne düşürüldüğünü duyurdu. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerin, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildiği belirtildi.

17.38 - 2 KÖY DAHA BOŞALTILIYOR
Çanakkale Valiliği, Damyeri mevkisinde çıkan orman yangını nedeniyle Kayadere köyünün ardından Ulupınar ve Belen köylerinin de boşaltılacağını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, "Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Ulupınar ve Belen köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" denildi.

YANGININ BAŞLANGICINDAN İTİBAREN NELER YAŞANDI
Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler yangına, havadan ve karadan müdahale ediyor.

KÖY BOŞALTILDI 
Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesinin yakınındaki Kayadere köyünün tedbir amacıyla boşaltıldığını duyurdu. Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter, 5 uçak ile havadan, 29 arazöz 13 su ikmal aracı 7 dozer ile karadan müdahale sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Çanakkale Valiliği, Damyeri mevkisindeki yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz merkez Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Damyeri mevki tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" denildi.
Ayrıca orman yangını nedeniyle Çanakkale-Çan yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

2 KÖY DAHA BOŞALTILIYOR
Çanakkale Valiliği, Damyeri mevkisinde çıkan orman yangını nedeniyle Kayadere köyünün ardından Ulupınar ve Belen köylerinin de boşaltılacağını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, "Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Ulupınar ve Belen köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" denildi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English