Konya'nın Bozkır ilçesinde son yılların en kurak kışı yaşanırken, bölgedeki doğaseverler ve motosiklet tutkunları, yaşanan coğrafi değişimlere dikkat çekiyor. Özellikle Bozkır Dereköy Sarıot Yaylası'nda bulunan Sarıot Gölü'nün bu sene dolmaması, bölgedeki kuraklığın boyutlarını gözler önüne serdi.
Bölge sakinleri ve doğaseverler, son umutlarını bahar yağmurlarına bağladı. Bahar yağışlarının bereketli geçmesi ve yer altı su kaynaklarını beslemesi, bölgedeki kuraklığın hafiflemesi için tek çare olarak görülüyor. Ancak, yaşanan kuraklığın boyutları, bölgenin iklim değişikliğinden nasıl etkilendiğini gözler önüne serdi. Doğal güzellikleriyle bilinen Sarıot Yaylası ve çevresindeki su kaynaklarının kuruması hem bölge halkını hem de doğa tutkunlarını endişelendiriyor. Uzmanlar, iklim değişikliği ve bilinçsiz su kullanımının bu tür sorunları daha da artırabileceği konusunda uyarıyor.
Bozkırlı motosiklet tutkunu Ramazan Ev, bölgede çekim yaparak durumu belgeledi. Ev, yaptığı paylaşımda, "Sarıot Gölü'nde şu anda su yok. Olan da bu, durum açıkça görülüyor" ifadelerini kullanarak kuraklığa dikkat çekti. Ev, önceki yıllarda gölün bu aylarda tamamen suyla dolu olduğunu ve doğal su tahliye sisteminin işlediğini belirterek, "Gölde su yok ve Aygırdibi'nde de ikinci gözde su yok. Bu sene Aygırdibi Şelalesi'nin bile kuruduğunu görebiliriz" dedi.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Daha bunlar iyi günleriniz.Arif olan ne demek istediğimi anladı.
Konya büyükşehir belediyesi acil şu önlemleri alması lazım petrol istasyonlarındaki araba yıkamayı yasaklaması lazım kadınların dışarda hali yıkanmasını yasaklayacaksin apartmanların yıkanmasını yasaklayacaksin onun yerine paspas çekilsin bu sene cimler sulanmasın kurusun gitsin apartmanların cimlerin de sulanmasın onlarsa kurusun hali yıkama fabrikalarina kota getireceksin oto yıkama fabrikalarina kota getireceksiniz apartmanların yıkanması yasaklansın onun yerine paspas çekilsin
konyalı 1 ay yıkanmasın.
Yorum Yap
Konya'da 1 kişi vuruldu! Şüpheli kaçtı
Hakem karnesi nasıl?
‘Eşime neden baktın’ dediği kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Konya'da 4 tır birbirine girdi! 1 ölü, 2 yaralı
Fenerbahçe ile Konyaspor 49. randevuda: Rekabette sayılar ne diyor?
Anadolu Kartalı İstanbul semalarında
Atık malzemeleri enstrümana dönüştüren öğretmen, öğrencilere çevre bilincini aşılıyor
Yanık tedavisinde başarı artıyor, hedef ilk müdahalede mükemmellik
AK Parti'li Çelik: Alevi canlarımızla aramızdaki köklü ve derin muhabbete kimse gölge düşüremez
Başkan Altay: Hedefimiz, gençlerimizin yaşayacağı güzel bir dünya inşa etmek
Çelik'ten Özel'e tepki: Sözleri siyasi bir bühtan
Zirai ilaçlara dijital takip: B-Reçete geliyor