Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başörtülü depremzede öğrenciyi kaydetmediği iddia eden okul müdürüne beraat

Eskişehir'de 15 yaşındaki depremzede öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle kaydetmediği öne sürülen özel okul müdürü İ.S. (68), tutuksuz yargılandığı davada beraat etti. Kararda, Samur hakkında 'alenen dini değerleri aşağılama' suçuna ilişkin unsurların oluşmadığı belirtildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ise mahkeme kararına itiraz etti.

Başörtülü depremzede öğrenciyi kaydetmediği iddia eden okul müdürüne beraat
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadığı Hatay'dan ailesi ile Eskişehir'e gelen T.N.İ. (15), iddiaya göre; geçen mart ayında nakil için gittiği özel okulda başörtülü olduğu için kayıt yaptıramadı. Ailenin şikayeti ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, okul müdürü İ.S. hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlaması ile soruşturma başlattı. Savcılıkta ifadesi alınan Samur, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın ardından İ.S. hakkında iddianame hazırlandı. Eskişehir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Samur için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İkinci duruşmaya tutuksuz sanık İ.S. ile avukatlar katıldı.

'AİLEMİZDE BAŞÖRTÜLÜ ÇOK YAKINIM VAR'
Mahkemede kendisini savunan sanık Samur, "Uzun yıllar öğretmen ve idareci olarak devlet kadrolarında görev yaptım. Tüm görevlerimde hiç kimseyi düşüncesi sebebiyle ayrıştırmadım. Olabildiğince yardım olmaya çalıştım. Kesinlikle mağduru sırf başörtü takıyor diye okulumuza kayıt etmemezlik yapmadım. İmam Hatip'ten gelen talebelerin bizim okul müfredatına uymaları teknik olarak mümkün değildir. Diğer meslek okullarının da bizim okulun müfredatına uyması mümkün değildir. Önceden Milli Eğitim yöneticileriyle depremzede çocukların uygun okullara yerleştirilmesi hususunda mutabık kalınmıştı. Mağdur ve ağabeyi 'okulunuzda kapalı talebe var mı?' diye sordu. 'Yok' dedim. Bu defa, 'kapalı talebelerin olduğu özel bir okul var mı' diye sordular. Özel bir okulu aradım ve okullarında 33 başörtülü talebe olduğunu, gelmeleri halinde yardımcı olacaklarını söylediler. Durumu mağdur ile ağabeyine ilettim. Kendilerine kartımı verdim ve yanımdan teşekkür ederek ayrıldılar. Kesinlikle mağduru başörtülü diye okula kayıt etmemezlik yapmadım. Ailemizde başörtülü çok yakınım var. Kendimde dini vecibelerime düşkünüm" dedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ
Savunmaların ardından mahkeme, 'alenen dini değerleri aşağılama' suçuna ilişkin unsurların oluşmadığını, İ.S'nin başörtülü depremzede öğrenciye olumlu yönde nasihatlerde bulunduğunu belirterek, beraatine karar verdi. Kararda, "Küçük mağdurun başörtüsü ile bu okula devam ettiği takdirde pedagojik açıdan bilinen bir gerçek olan 'akran zorbalığı'na maruz kalma ihtimalinin yüksek olduğu, sanık müdürün de esasen mağdurun bu duruma düşmesini yani manen zarar görmesini engellemek niyetiyle hareket etmesi, mağduru ve mağdurun inandığı ve toplumun inandığı dini değerleri aşağılama niyet ve kastının bulunmadığı yine sanığın mağdurun rahat edebileceği kendisi gibi başörtüsü kullanan öğrencilerin bulunduğu bir başka özel okulda yer bulmasına yardımcı olduğu, hülasa bu haliyle sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmaması sebebiyle beraatine karar verildi" denildi. Başsavcılık ise mahkeme kararına itiraz etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English