DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
3.Sayfa

ATM'lerin önünde tuzak kuruyorlar: İki şüpheli tutuklandı

Eklenme: 23.06.2025 - 09:11

Diyarbakır'da ATM önlerinde yardım etme bahanesiyle işlem yapmakta zorlanan vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

ATM'lerin önünde tuzak kuruyorlar: İki şüpheli tutuklandı
Reklam alanı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte bir hastane önündeki ATM'lerde özellikle okuma-yazma bilmeyen, görme problemi yaşayan, algılama ve işlem yapma konusunda güçlük çeken yaşlıların dolandırılması üzerine çalışma başlattı.
Çalışmada, maske takan şüphelilerin yardım etme bahanesiyle işlem yapmakta zorlanan mağdurların kart şifrelerini öğrendikten sonra ATM'nin kartı geri vermediğini bahane ederek, onları bankaya yönlendirdikleri tespit edildi.
Daha sonra bölgeden kaçan şüphelilerin şifresini öğrendikleri kartlarla başka ATM'lerden para çektikleri belirlendi.
Kimlikleri tespit edilen N.A. ve V.A, düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
Öte yandan, zanlılardan birinin ATM'den para çektiği, diğerinin ise koşarak hastaneye girdiği ve bazı kıyafetlerini değiştirdikten sonra yangın merdiveninden indiği güvenlik kameralarınca kaydedildi.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 0
😡 1
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 2 tepki

Yorum Yap