Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Artvin'deki Çoruh Ekoturizm Yolu doğaseverler için farklı alternatifler sunuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

ARTVİN (AA) - Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan ve içerisinde bisiklet yolu, asma köprüler, çeşmeler ve seyir teraslarının yer aldığı 52 kilometrelik Çoruh Ekoturizm Yolu, doğada zaman geçirmek isteyenleri bekliyor.


Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, kurum binasındaki toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek "Çoruh Ekoturizm Yolu" ve yapımı devam eden "Millet Ormanı" projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.


Çoruh Ekoturizm Yolu'nun 52 kilometre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde olduğunu belirten Özkaya, Borçka Baraj Gölü kenarındaki Ambarlı köyünden başlayan yolun, Hatila Milli Parkı'nın da içinden geçerek 1850 metre yüksekliğindeki Genya Dağı'nda tamamlandığını söyledi.


Özkaya, doğayla iç içe ziyaretçilerine güzel manzaralar sunan ekoturizm yolunun 8,9 kilometre uzunluğundaki Ambarlı-Tütüncüler, 16 uzunluğundaki Tütüncüler-Fıstıklı, 11 kilometre uzunluğundaki Fıstıklı-Kafkasör ve 16,1 kilometre uzunluğundaki Kafkasör-Genya Dağı parkuru olmak üzere birbiriyle bağlantılı dört parkurdan oluştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Güzergah boyunca görülebilecek ve fotoğraflanabilecek çok güzel yerler var. Borçka Barajı, Deliklitaş, Ormanlı Şelalesi, Tütüncüler ve Ormanlı köyleri, Hatila Vadisi Milli Parkı, Fıstıklı köyü mezrası, Kafkasör Şehir Ormanı ve festival alanı, Atabarı Kayak Merkezi, Genya Dağı ve sayısız doğa manzaraları ziyaretçilerini bekliyor. Artvin flora açısından oldukça zengin bir il. 2 bin 727 bitki taksonu ile Türkiye'nin en zengin ili. Bu taksonların 198'i endemiktir. Ziyaretçilerimiz bu parkurda bu zenginliğin bir kısmını görme şansına sahip olacak."


Kentte Atmaca mevkisinde 10,29 hektar ormanlık arazide millet ormanı kurma çalışmalarına da başlandığını kaydeden Özkaya, millet ormanını eylül ayında vatandaşların hizmetine açmayı planladıklarını aktardı.


Özkaya, konaklamasız orman parkı olarak kullanılacak alanda yürüyüş ve koşu parkuru, bisiklet parkuru, amfi tiyatro, seyir terasları, mini spor alanı gibi tesisler ile çeşitli aktivitelerin yapılmasına olanak sağlanacağını belirtti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English