Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aracın üstüne devrilen ağaç 51 daireyi icralık etti

İstanbul Kadıköy'de 21 Ağustos 2022 Pazar günü apartman bahçesinde bulunan ağacın devrilmesi sonucu 5 araç zarar gördü. Araç sahipleri hasarlarını sigorta şirketlerinden tahsil etti ancak bir sigorta şirketi, araç sahibine ödediği 200 bin lira için 51 daire sahibine toplamda 262 bin lira icra gönderdi. Apartman sakinleri karara itiraz ederken "Ağacı biz kırmadık fırtına sonucunda dalları koptu ve araçlara zarar verdi" dedi.

Aracın üstüne devrilen ağaç 51 daireyi icralık etti
21 Ağustos 2022 Pazar günü Kadıköy Merdivenköy Mahallesi Şair Arşi Caddesi'nde bulunan bir apartmanın bahçesinde bulunan ağaç rüzgarın etkisiyle devrildi. Ağacın devrilmesi sonucunda park halinde bulunan 5 araçta  hasar oluştu.

Daha sonra araç sahipleri sigorta şirketlerine başvuru yaparak hasarlarını tahsil etti. Bir sigorta şirketi ise araç sahibine ödediği 200 bin lira için 51 daire sahibinden toplam 262 bin lira için icra gönderdi. İtfaiye raporlarına doğal afet olarak geçen olay sonrasında 51 dairenin sahibi yasal süre içerisinde duruma itiraz etti.

İtiraz sonrasında 262 bin liranın tahsili için dosya arabulucuya gönderildi. Sigorta şirketi ise ödeme yapılmadığı takdirde ödediği maliyetin asıl sorumluluğu olan kişiye geri ödenmesi için açılan dava olan 'Rücu davası' açacağını belirtti. İtfaiye raporlarında doğal afet olarak geçen ağaç devrilmesi olayında sorumlulukları olduğunu düşünmeyen apartman sakinleri duruma itiraz etti.

"BÜTÜN APARTMANA İCRA YOLLADI SİGORTA ŞİRKETİ"
Apartman sakini Pınar Bayındır Yenel "O gün hava bozuktu,yağışlıydı. Arkada 100-150 yıllık çok eski meşe ağacımız vardı. Onun dallarını budatmıştık. Altında 3-4 tane araç varmış, ağaç dalı kırılmış üstüne düşmüş. Ama ona yapabileceğimiz bir şey yok. İtfaiye de geldi, bunun doğal afet olduğunu söyledi. Bütün apartmana icra yolladı sigorta şirketi. Bütün dairelerden o parayı tahsil edeceğini söyledi. Ben binanın yöneticisiyim. Sigorta şirketinden arayan hanımefendiye burada oturan herkes emekli ,o parayı ödemeye hiçbirimizin gücü yok, yapamayız dedim. Sizden alacağız diyince tamam o zaman başlatın işlemi dedim. Karşı tarafa ödedikleri parayı bizden tahsil etmek istiyorlar. Anlamadım ben olayı. Sigorta şirketi niye var? Biz her ay bu insanlara prim ödüyoruz. Bizim malımızın arızasını, hasarını düzeltsin diye. Kimse kabul etmemeyi düşünüyor, toplantı yapıp ortak bir karar alacağız" ifadelerini kullandı. 

"SİGORTALARIN CİNLİĞİ OLARAK TANIMLIYORUM" 

Apartman sakini Süleyman Sarılar ise, "Araç için sigorta 200 bin lira ödemiş. Bizden ise 262 bin lira istiyor. Garip bir uygulama. Burada apartmanın hiçbir kusuru yok. Ağacı biz kırmadık, fırtına sonucunda dalları koptu ve araçlara zarar verdi. Bunu apartmandaki herkese haciz koymak bu nasıl tanımlanır bilmiyorum ama tırnak içinde 'sigortaların cinliği' olarak tanımlıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English