Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Almanya'da cenazesi yanlışlıkla yakılan Abdulkadir Sargın'ın külleri toprağa verildi

Almanya'da cenazesi yanlışlıkla yakılan Türk vatandaşı Abdulkadir Sargın için Hannover'de cenaze töreni düzenlendi.

Almanya’da cenazesi yanlışlıkla yakılan Abdulkadir Sargın’ın külleri toprağa verildi
Sargın için önce Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hannover Merkez Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçi Ahmet Başar Şen, burada yaptığı konuşmada, ailenin acısını paylaşmak üzere Hannover'e geldiğini belirterek vefat eden Sargın'a Allah'tan rahmet diledi.
Şen, bir insanı kaybetmenin elbette büyük bir acı olduğunu belirterek "Müslüman olarak yaşadığına sizler de şehadet ettiniz. Bunun dışında elbette yaşanan elim hadise hepimizi üzdü." dedi.

Cenazenin bir Alman cenazesiyle karıştırılıp yakılması konusunda yaşanan soruna dikkati çeken Şen, "Sorumluların kimler olduğunun ortaya çıkarılması lazım. Cezai kovuşturma yapılması lazım. Bu tür olayların bir daha olmaması, tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik ve bu konuyu takip edeceğiz." diye konuştu.

Abdulkadir Sargın'ın oğlu Kerem Sargın ise Başkonsolos Özge Kaya'ya bir mektup ileterek kendileriyle ilgilenen Türk devleti ve toplumuna teşekkür etti.

Sargın, mektubunda "Acılarımızı paylaşan Türk toplumuna, babamıza dua eden herkese teşekkür ederiz. Bu bize büyük dayanma gücü verdi ve bunu hiç unutmayacağız." ifadesini kullandı.

Cenaze namazının ardından Sargın'ın külleri Hannover Stöcken Mezarlığı'nda dualarla toprağa verildi.

Buradaki törene Sargın'ın ailesi, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hannover Başkonsolosu Özge Kaya, Hannover Belediye Başkanı Monika Plate ve sevenleri katıldı.

Olay

MHH Hastanesinde 14 Aralık'ta vefat eden Abdulkadir Sargın'ın naaşı 5 Aralık'ta vefat eden 81 yaşındaki bir Alman'ın cenazesi ile yanlışlıkla karıştırıldı.

Alman aile cenazelerinin yakılması için krematoryuma götürülmesini istedi. Ancak krematoryuma Alman kişinin naaşı yerine Abdulkadir Sargın'ın cenazesi götürüldü ve yakıldı.

Alman aile daha sonra Sargın'ın bir vazodaki küllerini kendi cenazeleri zannederek törenle defnetti.

Sargın'ın cenazesini almaya giden ve İslami usullere göre defin hazırlığı yapan çocukları ise gasilhanede yıkanmak üzere bekleyen cenazenin babalarına ait olmadığını tespit etti.

Babalarının cenazesinin nerede olduğunu araştıran aile, hastane yetkililerinin cevabıyla sarsıldı.
Sargın ailesi hukuki süreç başlattı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English