Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aldıkları önlemlere rağmen camiye bir ayda 4’üncü kez hırsız girdi

Siirt’te bir camiye son bir ayda 4’üncü kez hırsız girdi. Şüpheliler güvenlik kamerasına yansırken, İmam Musa Doğrusever, “Caminin pencerelerini sabitledik, yetmedi üzerlerine kilit bıraktık. O da yetmedi, üzerlerine çelik köşebentler bıraktık, son olarak da üzerlerine parmaklık yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Aldıkları önlemlere rağmen camiye bir ayda 4’üncü kez hırsız girdi

Merkez Yeni Mahalle’de bulunan Halid Bin Velid Camisi’ne, son bir ayda 4'üncü kez hırsız girdi. En son 11 Aralık’ta camiye girmeye çalışan 2’si kapüşonlu 3 şüphelinin hırsızlık girişimi, güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Geçen yıl da caminin güvenlik kamerası ile toplanan yardımların çalındığını belirten cami İmamı Musa Doğrusever, çeşitli önlemler aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

“İki defa imam odasına girip dağıtmışlardı, yani bir para arayışı içerisindeydiler. Bunu göremeyince, parayı bulamayınca odayı dağıtıp çıkmışlardı. Bundan bir yıl önce bir miktar caminin parası vardı ve kamera kayıt cihazımızı alıp götürmüşlerdi. Şimdi de kapıdan içeri girdiler, ikinci bir kapımız var çelik kapı. O kapalı olduğu için açma teşebbüsünde bulundular ama açamadıkları için camiye giriş yapamamışlar. Caminin pencerelerini sabitledik, yetmedi üzerlerine kilit bıraktık, o da yetmedi üzerlerine çelik köşebentler bıraktık. Şu an son olarak da üzerlerine parmaklık yapmayı düşünüyoruz. Son bir ayda 4 hırsızlık olayı yaşandı. Geçtiğimiz yıl güvenlik kamerasının kayıt cihazını ve cami için toplanan yardımlar çalınmıştı. Camimize son bir ay içerisinde, gerek penceresi kırılarak, gerekse kapısı kırılarak girilerek zarar verildi. Bundan dolayı hem cami cemaati açısında hem de biz cami görevlileri açısından bir tedirginlik yaşadık. Tabii bunu biz emniyete bildirdik ve suç duyurusunda bulunduk. Onlar da incelemelerini başlatıp, ifadelerimize başvurdular. Emniyet yetkililerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Cami çevresinde biraz daha önlemlerin alınmasını kendilerinden talep ediyoruz. Hem cami cemaatinin daha rahat gidip gelmeleri açısından hem de bizim güvenliğimiz açısından bunu istiyoruz.” 

‘CEMAAT OLARAK TEDİRGİNİZ’

Cami cemaatinden Adnan Temel de, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı sabah namazına gelmek isteyenlerin korktuğunu belirterek, “Son bir ayda dört kerer camimizde hırsızlık olayları yaşanıyor. Daha önce de camimizin parası çalınmıştı. Cami cemaati olarak artık tedirgin oluyoruz. Genellikle yaşlı kesim sabah namazına geliyor. Hırsızlık olayı olduğu için onlar da çekiniyor. Emniyet güçlerimizden bir an önce buradan tedbir alınmasını istiyoruz. Yakalanan hırsızlar hakkında işlem yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English