Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adalet Dergisi'nin yeni sayısı yayımlandı

Dergide, 1962'de hayatını kaybeden Ord. Prof. Dr. Sabri Şakir Ansay'ın "Islah/Reform", 1971'de vefat eden Prof. Dr. Hüseyin Cahit Oğuzoğlu'nun "Eski ve Yeni Telakkilere Göre Hükmi Şahsiyet" adlı makaleleri de yer aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca yılda iki defa yayımlanan, hukuk alanındaki çeşitli konularla ilgili makalelerin yer aldığı Adalet Dergisi'nin 67'nci sayısı yayımlandı.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 148 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin en köklü hakemli dergilerinden biri olan Adalet Dergisi'nde, hukuk uygulayıcıları için teorik metinler bulunuyor.


Yılda iki defa yayımlanan ve geçen sayısı "Yapay Zeka ve Hukuk" konusunda kapsamlı bir dosya ile hazırlanan derginin 67'nci sayısı okuyucularıyla buluştu.


Akademisyenler, yargı mensupları ve avukatların kaleme aldığı yazıların bulunduğu dergide, hukuk hafızasının oluşması için arşivden seçilen eserlere de yer verildi.


- Yeni sayıda iki duayen hukukçunun makaleleri yer aldı


Derginin son sayısında, hukuk hayatına önemli katkılar sunan, eski hakim Ord. Prof. Dr. Sabri Şakir Ansay'a (1888-1962) ait "Islah/Reform" adlı makale ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ilk mezunlarından olan, aynı üniversitede rektörlük ve dekanlık görevlerinde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Cahit Oğuzoğlu'nun (1906-1971) "Eski ve Yeni Telakkilere Göre Hükmi Şahsiyet" makalesi de yayımlandı.


Dergide, Prof. Dr. Abdurrahman Saygılı ve avukat Kübra Nur Akça "6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Sözlü Yargılama Hükmünün Adil Yargılanma Hakkı İle Olan Rabıtası" başlıklı yazıyı kaleme alırken, Doç. Dr. Emete Gözügüzelli "Uluslararası Hukuk ve Maraş (Varoşa) Vakıfları" adlı yazısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Maraş bölgesindeki vakıflara ait mülkiyet meselesi ile ilgili tespitlerde bulundu.


Ayrıca dergide Doç. Dr. Hakan A. Yavuz'un "Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda Kovuşturmaya Alternatif Yöntemler", Dr. Hacı Ali Açıkgül'ün "İnsan Hakları ve İslami Perspektiften Göçmenlerin Hakları", Dr. Öğr. Üyesi Çiler Damla Bayraktar'ın "Şüpheli ve Sanığın Dış Beden Muayenesi ve Vücudundan Örnek Alınması Tedbirlerinin Uygulanması Konusunda Tartışmalı Hususlar", araştırma görevlisi Mehmet Zahid Yener'in "Sosyal Medya Paylaşımlarının Boşanma Davasına Etkisi", Arş. Gör. Coşkun Çaldağ'ın "Resmi Vasiyetnamenin Düzenlenme Biçimleri, Vasiyetçi İçin Özel Durumlar ve Resmi Vasiyetnamenin Geri Alınması", araştırma görevlisi Burak Taş'ın "Düzenleyeni Tarafından Cirosu Yasaklanmış Kambiyo Senetlerinde Güveni Kötüye Kullanma Suçu" başlıklı yazıları yer aldı.


- 1873'ten beri yayımlanıyor


Ceride-i Mehakim adıyla 1873'te yayımlanmaya başlayan Adalet Dergisi, Ceride-i Mehaki-i Adliye, Ceride-i Adliye, Adliye Ceridesi ve Adliye Dergisi isimleri ile yayımlarını sürdürdü. 1946 yılından itibaren Adalet Dergisi adıyla yayımlanan derginin tüm arşivinin derleme çalışması tamamlanarak internet sitesinde ilk yüzyılı açık erişim olarak okuyucularının ilgisine sunuldu.


Derginin yeni sayısına Adalet Bakanlığının internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”