DOLAR : 43,09₺
EURO : 50,73₺
STERLİN : 58,37₺
GRAM : 6.340,51₺
ÇEYREK : 10.421,28₺
CUMHURİYET : 41.353,39₺
3.Sayfa

96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidi: 73 yaşındayım, tahliyemi istiyorum

Eklenme: 08.02.2024 - 18:04

Adana'da 6 Şubat'taki ilk depremde yıkılıp, 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün (72), ikinci duruşmada, "Hiçbir suç ve kabahatim yoktur. İTÜ raporu da bu yöndedir. 73 yaşındayım ve hastalıklarım var, burada tedavi olamıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidi:  73 yaşındayım, tahliyemi istiyorum
Reklam alanı

Kahramanmaraş merkezli ilk depremde, Adana'nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki 14 katlı, 28 daireli Alpargün Apartmanı da yıkıldı. Kurtarma çalışmalarının günlerce sürdüğü binanın enkazında, 96 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Binaya ilişkin soruşturma başlatılırken, KKTC'ye kaçan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün yakalandı. Adana'ya getirilen ve gazetecilerin "Yaptığınız binanın çökmesiyle 96 kişi öldü, ne diyeceksiniz?" sorusuna "Mukadderat" diyerek cevap veren Alpargün, tutuklandı. 'Bir veya birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebebiyet verme' suçundan hakkında dava açılan Alpargün, bugün Adana 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına SEGBİS bağlantısıyla katıldı.

'YASAL TÜM KOŞULLARI SAĞLADIM'

​İlk duruşmadaki savunmasını yineleyen Alpargün, "Yasal tüm koşulları sağladım. Zemin etüdü yaptırdım, iskanı zamanında aldım. Hiçbir suç ve kabahatim yoktur. İTÜ raporu da bu yöndedir. 73 yaşındayım ve hastalıklarım var, burada tedavi olamıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi. Duruşmada ayrıca Hasan Alpargün Apartmanı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarına katılan bazı kişilerin ifadesi alındı. İfadelerin ardından mahkeme heyeti, sanık Alpargün'ün tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap