DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
3.Sayfa

11 ilde terör operasyonu: 92 mağara ve sığınak imha edildi

Eklenme: 10.05.2024 - 10:36

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde bölücü terör örgütüne yönelik 'Bozdoğan-37' operasyonlarında 92 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

11 ilde terör operasyonu: 92 mağara ve sığınak imha edildi
Reklam alanı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütünün bahar aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladığı silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik 11 ilde 'Bozdoğan-37' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; Jandarma Özel Harekat (JÖH), komando ve güvenlik korucularından oluşan 481 tim, 6 bin 195 personelin katılımıyla gerçekleştirilen İHA ve helikopter destekli operasyonlarda, Şırnak merkez, Gabar, Cudi, Silopi, Beytüşşebap, Muş merkez, Varto, Eruh, Hassa, Nazımiye, Hozat, Pülümür, Genç, Nusaybin, Tatvan, Lice, Başkale, Hizan, Çukurca ve Yüksekova kırsallarında çalışma yürütüldü. Yapılan arazi taramaları sonucu 92 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Ayrıca, 495 kilogram patlayıcı madde, 100 el yapımı patlayıcı ve düzeneği, 1660 kapsüle duyarlı patlayıcı, 3 bin 126 çeşitli çapta ve ebatta mühimmat, 54 havan mühimmatı, 26 RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 kara mayını, 9 el bombası ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren personeli tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi. 


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap