Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Sezon Tarihi Başarıyla Bitebilir!

19 Ocak 2019
Yaklaşık -13 derecelik soğuk havada oynandı.

Futbolcular için özellikle katı adale sakatlığına sebep olabilecek bu tarz havalarda sakatsız ve üç puanlı bu maçı kazanmak Konyaspor için oldukça umut verici.

Umut verici, çünkü ikinci sıradaki takımla arasında 1 maçlık mesafe kaldı.

Ligin devre arasında Konyaspor çok sıkı çalıştı. Özellikle seçilen hazırlık maçları bile Konyaspor’un eksik yönlerini görüp tamamlayacağı takımlara karşı oynandı.

Mantıklı tek transfer yapıldı. Nokta atışı bir transfer olduğu Erzurum maçında görüldü. Yeni transfer Zuta çok atletik bir yapıya sahip olmasa da yerinde ve sağlam müdahaleleriyle ligin ikinci yarısında sol bek mevkiinde sorun yaşanmayacağının sinyallerini verdi.

Konyaspor maçlarda fizik ve taktiğin yanında rakibiyle arasına birde akıl koyuyor.

Oyunu belirli periyotlarda ve sistemli şekilde oynuyor. Maça temkinli başlama, daha sonra ara paslarla Ömer Ali’yi kaçırma, Jahovic’in karıştırıcı özelliğiyle rakip defansı sağa ve sola sürüklemesi, Diagne’nin oyuna girdikten sonra 3-5-2 dizilişine dönülmesi gibi birçok etkeni sahaya yansıtan Konyaspor maçı da kazanmayı bildi.

İlk golde rakibin pas hatasından bahsediliyor ama Konyaspor’un pas hatasına iten presi ve tüm pas kanallarını kapatılmasına dikkat edilmesi lazım.




Maçın en kritik pozisyonu son dakika da yaşandı.

Ceza sahası içerisindeki karambolde Erzurumspor lehine penaltı pozisyonu oldu. İtirazlar bana göre de doğru penaltı var. Ama öncesinde Ali Turan’a yapılmış olan faul var. VAR’dan yardım alan hakem Ali Palabıyık pozisyonu çok iyi analiz etti ve faulü verdi.



Sonuç olarak Konyaspor adına tarihe düşülecek cümlelerin ilk kelimesi Erzurum’da söylendi. Takımda muhteşem inanmışlık var. Maç sonu röportajlara dikkat edin herkesin ortak söylemi hep üst sıralara yönelik. Aykut Kocaman zekâsı ve şehrin inanmışlığıyla da tarihi bir başarı Konyaspor için yakın olduğuna inanıyorum.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • idris

    bence şampiyonluk gelebilir.haydi hayırlısı inşallah.....

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English