Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Şehr-ül Eminler belli

15 Aralık 2018
Ak Parti zorlu bir sürecin daha sonuna yaklaşıyor. Aday belirleme çalışmaları sanıldığı gibi kolay değildir. Bir taraftan en iyi adayı bulmaya çalışırsınız, diğer taraftan bir sürü yanlı-yanlış bilgiyle mücadele edersiniz. Partiler için de aday adayları için de zordur bu süreç.  
 
Ak Parti ilçe adaylarını çok majör bir durum söz konusu olmazsa Pazartesi günü açıklayacak. Açıklanacağı yer de saat de belli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şeb-i Arus günü olan 17 Aralık 2018, Pazartesi günü saat 16.00’da Selçuklu Kongre Merkezinde adayları açıklayacak. Şimdiden hayırlı olsun. 
 
Tabii ki herkes öncesinden duymak istiyor. Haklı da. Beş yıl boyunca ilçesini yönetecek kişiyi önceden duymak güzel bir şey. 
 
Bildiklerimiz var, bilmediklerimiz var. Rahmetli Demirel "siyasette 24 saat uzun süredir" derdi. Hakikaten öyle. Adayların açıklanmasına yaklaşık olarak 24 saat var, ama hiç kimse “şu ilçenin adayı falandır” diyemez. Her an her şey değişebilir. 
 
Bildiklerimden bazı tüyolar vermeye çalışayım. 
 
Birçok kaynaktan edindiğim bilgileri toplayıp mantık süzgecimden geçirdikten sonra diyebilirim ki; 
 
Genel anlamda sizlerin üzerinde ittifak ettiğiniz isimler aday gösterilecek. 
Bir veya iki ilçede hiç kimsenin tahmin edemediği isimler söz konusu. Sürpriz isimlere bakıldığında kabul görecek niteliklere sahipler. 
İlçelerin en az yarısında mevcut başkanlarla yola devem edileceği söylenebilir. 
Bazı adaylara telefon edilerek “aday oldukları” söylendi. Az da olsa tam netleşmeyen birkaç ilçe var, onların da bugün netleşmesi ve en geç pazar günü gecesine kadar kendilerine haber verilmesi bekleniyor. 
Aday adaylığı süresince Ak Parti teamüllerine uymayan, rakipleri için kara propaganda üreten, kamuoyuna yalan beyanlarda bulunan, çeşitli yollarla genel merkeze iftira dolu dosyalar taşıyanlardan hiç birisi aday yapılmıyor. 
Genel anlamda memnuniyet oluşturacak bir liste hazırlandı. 
 
Yanılmış olabilir miyiz? 
 
Elbette yanılmış olabiliriz. Elimizdeki bilgiler yanlış olabilir. Son anlarda listede değişiklikler yapılabilir. Sonuçta yorum yaptığımız alan siyaset. Siyasette her zaman iki çarpı iki dört etmeyebilir. 
 
Hep birlikte bekleyip göreceğiz. İktidar partisinin ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde çok dikkatli olması gerekiyor. Normal zamanlarda fazla sorun edilmeyecek meseleler, bu tür dönemlerde büyütülebiliyor. 
 
Yerel yöneticiler çok önemlidir. Vatandaşın iktidarla bire bir karşılaştığı yerler belediyelerdir. Herkes merkezi idare ile ömrü boyunca ancak birkaç kez muhatap olabilirken, belediyelerle neredeyse her gün muhatap olmaktadır. Vatandaşın suyunda, kanalizasyonunda, çöpünde, sokağında, kaldırımında hep belediyelerin izi var. 
 
Şehr-ül Emin olmak kolay değildir. Aday gösterilenlere şimdiden “kolay gelsin” diyorum. 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English