Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​OKUYUNCA SEVİNECEKSİNİZ

08 Thursday 2016
Darbe teşebbüsünü ne şekilde olursa olsun tasvip etmek doğru değil ama 15 Temmuz’un, konuşulmayan birçok tabunun konuşulması, yapılmak istenip de yapılamayan birçok işin yapılması gibi bir faydası oldu.  O faydalı işlerden biri de Konya’da olacak inşallah.
 
Konya milletvekili Ömer Ünal beyin altyapısını yaptığı ve organizasyonunu gerçekleştirdiği çok faydalı bir toplantı yapıldı Ankara’da. Birkaç gün önce yapılan bu toplantı çok önemli olmasına rağmen medyada kendine fazlaca yer bulamadı. Mevlana Haftasının başlaması nedeniyle gündem yoğunluğuna kurban giden gelişme aslında fevkalade önemli. Okuyunca siz de hak vereceksiniz.
 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığındaki toplantıya Ak Partinin 11 Konya Milletvekili ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve il başkanı Musa Arat katıldı.
 
İki ana gündem maddesi bulunuyordu bu toplantının. Gündem maddelerinden biri merkezdeki askeri birliklerin taşınması ile ilgiliydi. 30-40 yıl önce şehrin çok uzağındaymış gibi görünen askeri alanların neredeyse tamamına yakını, şehrin hızlı gelişimiyle birlikte şehir içerisinde kaldı. 15 Temmuz’dan sonra şehir merkezlerindeki askeri birliklerin şehir dışına taşınması kararı alınınca Ankara ve İstanbul’da bazı birlikler kısa sürede tahliye edildi. Şimdi sırada Konya var.
 
Konya heyeti dört yerle ilgili bir dosya sundu bakan beye.
1-Bölgedeki sanayi tesislerinde elektronik sistemleri devre dışı bıraktığı için zaman zaman büyük üretim kayıplarına sebep olan Askeri Havaalanında, atış alanını şehir dışına taşımak.
2-Meram’da yer alan, yüzlerce tankın  bulunduğu bakım ve park   merkezinin şehir dışına çıkarılması.  Bu teklifte binlerce dönümlük arazinin şehir parkına dönüştürülmesi öngörülüyor.
3-Hocacihan’da bulunan Akmanastır Askeri lojistik ve depolama bölgesinin şehir dışında uygun bir yere taşınması.
4-Aynı zamanda Nato üsü de olan 3. Ana Jet Üs’ünün ileride daha uygun bir yere alınması ve mevcut yerin imkânlarının geliştirilerek tamamen uluslar arası bir Sivil Havaalanına dönüştürülmesi.
Toplantıda, bu dört özel ve güzel talep içi doldurularak sunuldu. Her dördü için de taşınılacak noktalar konusunda, daha önce üzerinde aylarca çalışılan ve çeşitli alternatifler içeren dosyalar hazırlandı.
 
Bakan Işık’ın talepler ve teklifler konusunda tatmin olduğu ve konuya yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Konya yöneticileri ve vekilleri şimdi 7 Ocak’ta Konya’ya gelecek olan Savunma Bakanı için özel bir çalışma daha yapıyor. Sunulan teklifleri yerinde görmek için Konya’ya gelecek olan Milli Savunma Bakanı, teoride kabul ettiği teklifleri yerinde gördükten sonra pratikte de olumlu bulursa en kısa sürede harekete geçilecek.  Şehir merkezindeki Askeri birlik ve alanların taşınması ile Konya derin bir nefes alacak. Çoğunluğu park ve yeşil alan olarak değerlendirilecek olan bu yerler şehrin yeşiline yeşil katacak.
 
Toplantının diğer gündem maddesi ise Konya’ya savunma sanayi yatırımlarının kazandırılmasıydı. Savunma sanayi üretim hattı olarak bilinen Ankara-Eskişehir aksına Konya’nın da dâhil edilmesi istendi.
 
Türkiye’de yivli av tüfeklerinin üretimi yasak. Bu kararın hangi amaçla alındığı bilinmiyor. Konya’nın dünyaca meşhur tüfek üreticileri Üzümlü ve Huğlu’nun bu konudaki mağduriyeti anlatılarak sorunun çözümü istendi. Bakandan bu konuyla ilgili de söz alındı.  Yasakla ilgili düzenlemenin kaldırılması için kollar sıvanarak en kısa sürede bu mağduriyetin giderilmesine çalışılacak.
 
Bu güzel gelişmelerin sizi sevindireceğine inandığım için yazının başlığını “okuyunca sevineceksiniz” koydum. Umarım sevinmişsinizdir. Sevindirenlere teşekkür ediyorum. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyalı

    Konyadaki 2. Orduyu Turgut Özal başbakanlığı döneminde Malatya\'ya taşımıştı. Şimdi İstanbuldaki 1. Ordu da Konya\'ya taşınmalı. İstanbuldaki arazi çok değerli olduğundan hazineye de büyük kaynak getirir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Cevdet

    Senelerdir bir lojistik köyün hakkından gelemediniz. Önceliğimiz askeri bölgeler mi oldu şimdi.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Vatansever

    Meram yeniyoldaki de taşınsın.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • mustafa kaplan

    çok güzel ömer ünal beyeb teşekkür ederiz teş bşk yar tebrikler çevre yolu metro sivil havaalanı devamını bekleriz say konya vek den

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English