Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Canı Gönülden Kutluyorum

22 Kasım 2017
Eğitim-Öğretim, bir milletin ilerlemesinde, cehaletin giderilmesinde en etkin ve en vazgeçilmez bir yöntemdir. Gençlerimizi eğitip yarınlara hazırlamak Öğretmenlerimizin asli görevleridir. Öğretmenlerimiz, elleri öpülmesi gereken güzel insanlardır. Bu güzel insanları, her zaman hatırlayıp hayırla yâd etmek durumundayız. Sembolikte olsa, Öğretmenlerimizin, yılda bir defa maddi ve manevi ihtiyaçlarının konuşulup, hatırlanıp çözümüne yardımcı olunması da güzeldir. Uzunca bir dönem Öğretmen olarak görev yapmış bir kardeşleri olarak, Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum.

İslam, ilim alanında devamlı olarak ilerlemeyi bütün Müslümanlara farz kılmıştır. Zira İslam'ın nazarında insanlığı yücelten ve ayakta tutan yegâne unsur ilimdir. Dinimiz İslam, okumaya, araştırmaya, düşünmeye büyük yer ve önem vermiştir. Allah (c. c.) ilk emrinde "Seni yaratan Rabbinin adıyla oku.”  (El- Âlak Sûresi âyet:1) buyurmuştur. İnsanları ilme teşvik eden şu Ayeti-i Kerime ne kadar geniş bir anlam taşır : "(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür.” (Zümer Sûresi âyet:9)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. s.) ilmin yüce değerini şu şekilde ifade buyurmuştur: " İlim, İslam'ın hayatı ve imanın direğidir.” "İlim, beşikten mezara kadar bütün Müslümanlara farzdır.” "İlim, Çin'de bile olsa alınız.” "Dünyayı isteyen ilme, ahireti isteyen ilme, her ikisini isteyen yine ilme sarılsın.” "İki günü müsavi olan ziyandadır.” Bu konudaki ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerden, İslam'ın ilme verdiği önemi anlıyor, cehalete karşı açtığı savaşı da çok net olarak görebiliyoruz.

İslam'dan başka hiçbir din yoktur ki, kendi düşmanı olan müşrik esirleri, Müslüman çocukların başına okuma-yazma öğretmek üzere öğretmen tayin etmiş olsun! Buna imkân ve izin veren din İslam, yerine getirenler de sadece Müslümanlardır. Bedir savaşında elde edilen Müşrik esirlerden bazıları, Müslümanların çocuklarından on kişiye okuma-yazma öğretmeleri sonucunda serbest bırakılmışlardır. Bir düşünün, sizi öldürmeye gelen azılı düşmanınıza, evlâdınızı teslim ediyor, O'na okuma-yazma öğretmesi için izin veriyorsunuz. Bu uygulama ile İslam'ın okumaya verdiği önemi açıkça görmekteyiz. İslam tarafından emrolunan ilim, bazılarının zannettiği gibi sadece dini ilimler değildir. Dinimiz İslam, hem müspet, hem de dini ilimlerin öğrenilmesini emretmiştir. Dinimiz İslam, dini ilimlerden olan; tefsir, hadis, fıkıh, kelam v. b. dışında müspet ilimler olan matematik, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, astronomi, tıp, tarih, sosyoloji, psikoloji v. b.bilimlerin de öğrenilmesi emretmiştir.

Gençlerimizi, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı olarak yetiştirmek için Öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Kendi öz değerlerimizi en güzel şekilde sunarak asımın nesillerini yetiştirmek durumundayız. Hem öğretmenlerimize, hem de anne-babalara, velilere büyük görevler düşmektedir.  Kendi değerlerimize yabancı olmayacak, bizleri yarınlarda en iyi şekilde temsil edebilecek gençlerimizi yetiştirmek en büyük idealimiz olmalıdır. Ahlâklı, başarılı, dindar gençler yetiştirilmesi en büyük arzumuzdur.

Öğrencilerimize, son yıllarda teknolojinin bütün imkânlarından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için çok güzel hizmetler sunulmaktadır.Teknolojinin en iyi ve en verimli kullanılması, Öğretmenlerimizin fedakârlığıve gayretleri ile zamanını ve teknolojik araçları bilinçli kullanan, değerlerinin farkında olan nesiller yetiştirilerek, arzu ettiğimiz çok iyi konuma yükseltileceklerdir.

Öğretmenlerimiz den, gençlerimize öz güvenlerini kazandırmalarını, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak nesiller yetiştirmelerini beklemekteyiz. Gençlerimizi; zararlı alışkanlıklardan olan, sigara, içki, kumar, uyuşturucu ve benzeri kötülüklerden, eğitim ve öğretim yoluyla, Öğretmen kardeşlerimizin fedakârlıkları ile uzaklaştırmalıyız.Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, siz değerli Öğretmenlerimizle birlikte, kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan evlâtlarımızı kurtararak, aydınlık yarınları huzur, güven ve mutluluk içinde oluşturmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Öğretmenlerimizin bu önemli gününü can-ı gönülden kutluyorum. Yetişmemizde emeği olan bütün Öğretmenlerimizi minnetle, şükranla hatırlarken, hayatta olanların ellerinden hürmet ve muhabbetle öper, vefat edenlere de, Allah(c. c.)'dan mağfiret diliyorum.Mekânları cennet olsun.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English