Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Konya neden hedef seçildi?

04 Ocak 2018
2019 seçimleri Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olacak. Yüz yıllık mevcut sistem son bulacak.  Türkiye’ye has yeni bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı sistemi başlayacak. 

Seçilen cumhurbaşkanı yeni dönemin ilk cumhurbaşkanı olacak. Yürütme erki artık tek elden yönetilecek. 

Bir işe nasıl başlanırsa devamı da öyle gelir. Ondan dolayı da yeni sisteme iyi bir başlangıç yapmak şart. Bu başlangıç beraberinde yeni siyasi tarihimizin yazılı olmayan kurallarını da oluşturacak. Türkiye’yi yönetenler de, yönetmeye talip olanlar da bunun farkındalar.  2019 seçimlerine hiçbir seçimde olmadığı kadar asılacaklar. 

2019 savaşları erken başladı. Cemaziyülevvelini çok iyi bildiğimiz medya ile ilk hamleyi yaptılar. Belli ki bu savaşlarda en hassas noktalara basılacak. Bam tellerine dokunulacak. 

Tepe’de Erdoğan-Gül-Davutoğlu kavgası başlatılmaya çalışılıyor idi, başlatıldı. Ulusal haber kanallarındaki açıkoturumlarda birkaç gündür bu konular konuşuluyor. Dava’yı en tepe noktada temsil edenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Bu kavganın Dava’yı yaralama amaçlı olduğu belli. Kavgayı kimin başlattığına bakmak gerekir. Bu kavgayı başlatanlar ve devam ettirmeye çalışanlar hangi tarihte dost olmuşlar. 2002’i de mi, 2007’de mi, 2010’da mı, 17-25 Aralık’tan sonra mı?  15 Temmuz’un akabinde mi? Yoksa Referandum sonrasında mı? Dostluklarının başladığı tarihi iyi araştırsınlar yeter. 

Tepe’de devam ettirilmeye çalışılan kavga ile birlikte, halkın da hassasiyetlerine dokunulmaya başlandı. 

Önce adı “Milli” olan gazete asparagas bir habere imza attı. Gazete gerçekleri ters-düz ederek, İsrail zulmünün ele alındığı bir konferansı, İsrail’e güzellemeler yapılan bir konferans olarak yansıttı. Haber 15 gün bekletilerek yayımlandı. Haber’in özellikle 21 Aralık’ta Erdoğan önderliğindeki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kazanılan başarıdan sonra yayımlanması dikkat çekti. 

Diğer cenahta ise “Sözcü Gazetesi” ile toplumun başka bir hassasiyeti sınandı. Meral Akşener ile yapılan özel röportajda, Konya ve Tokat’ta silahlı eğitim kamplarının oluşturulduğu ve burada eğitim görenlerin 2019 seçimlerinde Ak Parti lehine kullanılacağı iddia edildi. 

Burada dikkat çeken konu, Neden Konya ve Tokat? Çünkü Konya muhafazakar, Tokat ise milliyetçi toplumsal yapısı ile bilinen iller.  Yani, iki il bilinerek özenle seçilmiş. Bahçeli’nin “cumhur ittifak”ını hedef alan özel bir çalışma. 

Belli ki, bundan sonra benzer oyunlar oynanmaya devam edecek. Milletimizin dikkatli olması gerekiyor. 

Tüm bu senaryoların devam ettiği son bir haftada iki çok önemli açıklamaya dikkatinizi çekmek istiyorum. 

Birincisi Cumhurbaşkanına ait.  Muhatabı belediye başkanları.  “Şikâyetlere kayıtsız kalmayın. Halkın istemediği bir projeye, icraata başlamayın. 2019 yılına kadar tüm teşkilatımız ve belediye başkanlarımız Ak Parti Belediyeciliğinin farkını ortaya koymalı. Daha fazla proje üreterek halkın gönlünü kazanın”. 

İkincisi ise Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi.”Burada bizim altını çizdiğimiz şey şu, Ak Parti’liler birbirleriyle medya üzerinden konuşmazlar. Ak Parti, partilerden bir parti değildir, bir millet hareketidir. Kendi içinde ilkeleri vardır, kurullarında istişareye çok önem verir.” 

Her ikisini birleştirdiğimizde çıkan sonuç şu. “Birbirinizle didişmeyin, çalışın, halkın gönlünü kazanın.” 

Bu bize Enfal suresinin 46. ayetini hatırlatıyor. “Allah’a ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English