Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Konya, bu fırsatı kaçırma

16 Ağustos 2017
Türkiye’nin gündemindeki önemli konulardan biri yerli otomobil meselesi. Herkes yerli otomobilin kendi ilinde üretilmesini istiyor. Çünkü biliyor ki, verilecek karar bir otomobil fabrikasından daha fazlasını ifade edecek. Amiyane tabirle, “bu fabrikayı kapan yaşayacak” 

Otomobil fabrikasının kurulacağı şehir, Türkiye ekonomisinde süper lige terfi edecek. Hani sanayi kentleri olarak bilinen birkaç şehir var. İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Adana gibi. İşte yerli otomobil fabrikasının kurulacağı şehir bu şehirler sıralamasının içerisine gerecek. 

Siz değerli okuyucularımın, bu sıralamaya Konya girsin dediğini duyar gibiyim. Girsin girmesine de girebilmesi için yoğun bir çalışma yapmak gerekir. Bakın komşu il Aksaray ne yapmış? 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Ahmet Koçaş, yerli otomobilin üretilmesi noktasında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, yerli otomobilin Aksaray’da üretilmesi halinde 25 milyon TL değerindeki arsayı hediye olarak vereceklerini söylemiş. 

Hemen “olmaz öyle şey” demeyin. Aksaray, Mercedes kamyon fabrikasının bulunduğu il. Ulaşım noktasında önemli bir aks üzerinde… Konya’nın otomobil yan sanayi desteğini de yanına alacağını düşünüyor. 

Şahsen, Konya’ya kurulmayacaksa Aksaray’a kurulmasına sıcak bakarım. Sonuçta komşu ilimiz. Ancak bu fabrikanın mutlaka Konya’ya kurulması gerekir. 

Önceki seçim dönemlerinden birinde Konya-Karaman-Aksaray-Mersin bölgesinin ikinci Marmara bölgesi olarak sınıflandırılarak, seçim vaadleri arasında konuşulduğunu herkes biliyor. Bu tüm sanayi ve ekonomisi Marmara bölgesine sıkıştırılmış olan Türkiye için önemli bir çıkış noktası. 

Bence bu çıkış noktasının fitilini ateşleyecek proje YERLİ OTOMOBİL PROJESİ. Ne yapıp ne edip bu fabrikayı Konya’ya kazandırmak gerekir. 

İktidarıyla muhalefetiyle tüm Konya siyaseti, ayrım gözetmeden ilin tüm ekonomi üst kuruluşları (Odalar, borsalar, SİAD’lar…) , tüm Sivil Toplum Kuruluşları, tüm yerel idareler, tüm medya kuruluşları derhal harekete geçmeli. Gün bugün!... 

Konya’nın bu proje için en uygun şehir olduğunu herkes biliyor. Sıra biraz gürültü çıkarmakta… Yanlış anlamayın, “ses vermeliyiz, sesimizi duyurmalıyız” demek istiyorum. 

Yoksa çok üzülürüz.

Yoksa çok ah-vah ederiz. 

Yoksa Konya’ya çok yazık etmiş oluruz. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Mehmet KUTLU

    Bu Konuda Sanayi Odası Başkanımıza Büyük Görev Düşüyor Hemen Temeli atıp Konyanın ciddi olduğunu göstermeli

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mahmut Sami

    Biz de arsayı bedava verip, fabrikayı bedava kurup, fabrika içindeki üretim araçlarını bedava sağlayıp, bir de işçileri bedava çalıştırırsak o zaman Konya\'ya kurulabilir diye düşünüyorum.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ali Türktaş

    İnşallah olur ama çeşitli nedenlerle zor görünüyor. Konya sanayisi hızla gelişmek ve iyi paralar kazanabilmek için Savunma ve Havacılık sektörüne yatırım yapmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English