Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Joe Biden’a ülkemizi şikayet ettiler...

26 Ocak 2016
Ülkemizin aydınlarının en büyük sorunu yerli olmayışı. Kurtuluş Savaşı yıllarında bu aydınlar İngiliz mandacılığı istediler, Amerikan mandacılığı istediler. Kimisi de Rus mandacılığı istedi. Dünden bugüne değişen bir şey yok. Yine Amerikan mandacılığı isteyenler var.

Hafta sonu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geldi. Biden ile bazı gazeteciler görüştü. Bu gazeteciler daha sonra sosyal medyadan paylaşımlar yaptılar. ABD Başkan Yardımcısı ile yaptıkları görüşmenin resimlerini yayınladılar. Hatta “Biden’la ne mi görüştük” şeklinde paylaşımlar yaptılar. Bu paylaşımlarda üstü kapalı ya da açık; ülkeyi eleştirdiklerini, şikayet ettiklerini açıkça söylediler, yazdılar.

Biden’ın görüşmelerine sadece bu ülkeye yabancı isimler davet edildi. Adı Ahmet, adı Mehmet olan ama gönlünü mandacılığa kaptırmış isimler, hükümeti, Erdoğan’ı yerden yere vurdular.

AK Parti iktidarının yaptığı sözde baskılardan bahsettiler, Cumhurbaşkanının ülkeyi diktatörlüğe götürdüğünü söylediler. ABD’nin bir an önce sürece müdahil olmasını tavsiye ettiler. Ne yapın, edin bu hükümete uyarı verin, bu hükümeti cezalandırın dediler.

Bu aydınların ihaneti yeni değil. Cumhuriyet dönemi aydınlarından Abdullah Cevdet “yurt dışından damızlık erkek getirelim, Türk ırkı güzelleşsin” demişti. Maalesef bu aydınların durumu bu. O nedenle bizler, bu aydın tipine alışığız. Bu aydınlar milli ve manevi değerlere yabancılar. Kendi memleketinden bu denli nefret eden, milli olan, yerli olan değerlere yabancı olan bu isimlerden başka ne beklenebilir ki?

Batılıların şark meselesi var. Ne demek şark meselesi. Şark meselesi Türklerin Anadolu’dan sürülme meselesidir. Batılılar bizleri bu topraklardan Orta Asya’ya sürmek istiyorlar. Bu toprakların kendilerine ait olduğunu söylüyorlar. Bu topraklarda azınlık olan her kültür, Batılılarla işbirliği yapıyor. Joe Biden’la görüşen, ülkemizi şikayet edenler bu ülkenin yerli olmayan azınlıklarıdır. Bizim azınlıklarımız yerlidir. Yerli olmayan azınlıklar, ABD Başkan yardımcısına hükümeti şikayet ettiler.

ABD Başkan Yardımcısına bir eleştirim var. Hani Türkiye ile stratejik ortaktınız. Hani Türkiye sizin için vazgeçilmezdi. Türkiye’nin düşman kabul ettiği PYD’yi neden terör örgütü listesine almıyorsunuz. Gönlümüzü almak, bizi kandırmak için PKK terör örgütü diyorsunuz ama PYD’ye terör örgütü demiyorsunuz.

Ben buradan Joe Biden’ı soruyorum. Sizin terör örgütü kabul ettiğiniz, El Kaide ya da DEAŞ’ı biz terör örgütü olarak kabul etmezsek ne dersiniz? Bu örgütleri ABD’de terör örgütü kabul ediyorsunuz, kalkıp Türkiye bu örgütlere insan hakları savunucu derse ne dersiniz? Biz bu örgütleri terör örgütü kabul etmiyoruz derse ne dersiniz? Türkiye’yi terör destekçisi kabul edersiniz. Bu ikiyüzlülük neden?

Peki Sayın Biden; neden şehit aileleri ile görüşmediniz. Binlerce çocuğu katleden PKK, köyleri yakan PKK, askerleri, polisleri şehit eden PKK. Bu terör örgütünün mağdur ettiklerini neden dinlemediniz. Bu ülkeye ihanet eden aydınlara övgüler düzüyorsunuz da, şehit ailelerini neden dinlemiyorsunuz. Gerçekle yüzleşmekten mi korkuyorsunuz. PKK’nın, PYD’nin gerçek yüzünü görmek sizi rahatsız mı ediyor?

Demem o ki sevgili dostlar, Biden’a ülkemizi şikayet edenler bu ülkeye yabancıdır. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen insanlar bu ülkeye ihanet etmemelidir. ABD’liler de ikiyüzlülükten vazgeçmelidir.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English