Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​İNANCIN ZAFERİ ve FATMA TORU

13 Nisan 2014

İnanılmadan çıkılan yola, mutlu sonla varamazsınız; ya da varmak istediğiniz hedefe  ulaşamazsınız.

Torku Konyaspor'da  Beşiktaş karşısında bunu yaptı ve "3 puan gitti" denilen maçta hayati bir puanı almayı bildi.

Aslında bu maçtan 3 puan bile çıkarılması içten bile değildi. Ama buna da şükür ki, en azından yenilmedi.

Geçmiş yıllarda  "üç, hatta dört büyük" diye adlandırılan o malum takımlar, Konya deplasmanına "galibiyet" cepte hesabı güle oynaya gelir, etli ekmeği, kebabı yer,  isterlerse bir de Mevlana turu yaparlar ve "3 puanı da alır" giderlerdi.

Ancak bu sezon durum hiçde öyle olmadı.

İlk yarıda, sezonun ilk maçında önce Fenerbahçe, Konya'dan 3 tokat yedi gitti.. İkinci yarıda önce Trabzon, sonra Galatasaray ve en son olarak da Beşiktaş hiç de ummadıkları bir şekilde "galibiyet için" geldikleri Konya'da bir puanı kurtardıklarına şükrederek gitti.

Torku Konyaspor'un iç sahadaki Elazığ, Gaziantep, Rize ve Bursa gibi bazı takımlar karşısında aldığı lüzümsuz ve beklenmedik yenilgiler olmasaydı,  bugün "düştük-düşeceğiz" korkusunu yaşayan değil, Avrupa hesapları yapan takımların en tepesindeki takımlardan biri bizdik..

Takım olarak ligin en klas futbolcularını bünyesinde bulunduran takımlardan biriyiz. Kimse Konyaspor'u küçümsemesin.

Gegas, Hleb, Djalma, İtandje, Hasan Kabze, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Güven ve Mehmet Uslu gibi bir çok yıldız bugün,  televizyonların spor programlarında hemen hemen her hafta gündeme geliyor.

Bu hafta çok ama çok zorlu, belki de her iki takımdan birinin ligde kaldığını resmen ilan edeceği bir maç var Rize'de..

Torku Konyaspor ilk yarıda aynı Bursaspor gibi sahasında yenildiği,  ancak bu takımı deplasmanda yenerek rövanşını aldığı aynı bir maç gibi görünen Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

Konya'nın kazanması zor ama imkansız değil..

Rize sahasında gelene geçene yeniliyor.. 

Konyaspor'da neden Rize'yi sahasında yenen takımlardan biri olmasın?.

İnanalım yeter..

***

Fatma Toru..

Meram'ın çiçeği burnunda yeni belediye başkanı..

Başkan hanımı daha önceden yakından tanıyan biriyim. İyi bir belediyeci. Cana yakın, mütevazi, kişilikli ve gerçekten tam bir Anadolu hanımefendisi.. Önce kendisini Belediye Başkanı olma başarısından dolayı candan ve yürekten tebrik ediyorum..

Daha sonra da spora ve özellikle de Torku Konyaspor'a verdiği destekten dolayı da kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

Yıllarca belediye başkanlığı yapıp da, daha Konyaspor'un bir maçına bile gelmeye tenezzül etmeyen, sözüm ona "herif geçinen" belediye başkanlarına da örnek olmasını diliyorum.

Bazı kesimlerin dillendirdiği "Konya'da kadından belediye başkanı mı olur muş?" sözüne inat, daha göreve başlamasının hemen bir hafta sonrasında, önemli bir maça gelip, yeşil beyazlı camiaya destek veriyorsa, bir spor sever olarak, ben Fatma Toru'nun önünde saygıyla eğiliyorum, kendisinin belediye başkanlığını en iyi şekilde yapacağına inanıyorum ve güveniyorum.

İnşallah bu kendisinin ilk ve son maçı olmazda devamı gelir, darısı da diğer belediye başkanlarımızın olur..

***

Son sözde taraftara olacak..

Tribünlerde bazı bayan taraftarların açtığı "Küfür eden beyler, maçı evde izler" şeklinde bir pankart vardı.

Bunun üzerine fazla söze gerek yok.

Aynen öyle...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English