Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Hazır Başbakan gelmişken...

16 Friday 2016
Reis-i Cumhurumuz, eksiksiz her yıl teşrif ettikleri Şeb-i Arus’a bu yıl, programının yoğunluğu nedeniyle gelemiyor. Onun yerine başbakanımız geliyor.

Tanıdığım insanlara “başbakanın Konya ile ilgili hangi sorunları duymasını istersiniz” şeklinde bir soru yönelttim.  Nedense çoğu ulaşım ile ilgili sorunlar çıktı. Ama asıl beklenti büyük. Konya’nın çılgın projesi “dış havzalardan su” olarak görülüyor. İşte Konyalıların başbakanın duymasını istediği meseleler:

Konyalı çevre yolunun bir türlü yapılamamasını büyük sorun edinmiş. En çok duyduğum meselelerden biri hiç şüphesiz çevre yolu meselesi. Şehir içi trafikte meydana gelen yoğunluk nedeniyle bir an önce çevre yolunun yapılması isteniyor.

En az çevre yolu kadar önemli bir değer konu ise METRO projesi. Hükümetin metro için Konya’ya söz verdiğini ama işlerin yavaş yürüdüğünü iddia ediyor vatandaşlar. Nüfusu 2.5 milyona yaklaşan Konya’nın metroyu hak ettiğine inanıyor herkes.

Konya Beyşehir duble yolunun da bir türlü bitirilemediğinden dert yanıyor hemşehrilerimiz. Uzun sürdü diyorlar, çoook uzun. Hiçbir yol bu kadar uzun sürmedi diye de ekliyorlar. Bu konuda bir de teşekkürleri var. Konya-Antalya yolu Alacabel tüneli için.

Konya meselelerini daha derinden bilenler, Türkiye’nin 2023 vizyon projeleri arasında Konya’dan geçen bir otobanın olmamasını eleştiriyor. Konya’nın doğudan batıya, kuzeyden güneye çok önemli bir geçiş noktası olduğunu hatırlatıp, “en azından “Adana-Konya-Afyon-İzmir hattı veya Ankara-Konya Antalya yolu otoban olabilirdi” diyorlar.

Konya Mersin hızlandırılmış tren projesi de (yük treni)  konuşulan projeler arasında yer alıyor. Konya’nın bu projeye “ekmek-su” kadar ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyorlar. Konya’yı limanlara ulaştıracak bu projenin Konya’nın en büyük iki projesinden biri olduğunu söylüyorlar. Lojistik Köy’de bu projenin olmazsa olmaz parçası olarak kabul ediliyor. Lojistik Köy projesinin ağır yürümesi de eleştirilen konular arasında yer alıyor.

Konyalılar Antalya-Konya-Kapadokya-Kayseri hızlı tren projesini de hatırlatmakta fayda görüyorlar. Deniz-Kültür ve Doğa turizminin bir arada harmanlanıp yerli ve yabancı turistlere sunulacağı bu proje Konya ve İçanadolu’nun en önemli projelerinden biri olarak hafızalara işlenmiş.

Vatandaşların havaalanı ile ilgili fikri ise netleşmiş durumda. Daha önce Sivil Havaalanı isteyen Konyalılar artık aynı şeyi düşünmüyor. Mevcut havaalanının Sivil Havaalanı olmasını, mümkünse askeri havaalanının uygun bir yere taşınmasını istiyorlar.

Ve tüm bu projelerden daha önemli buldukları büyük bir beklentisi var Konyalıların. Dış havzalardan su getirilmesi meselesi. Çılgın proje.  Konyalılar KOP’ta denizin tükendiğini, tek kurtuluşun Kızılırmak, Fırat, Sakarya gibi büyük su havzalarından suyun getirilmesi olduğunu söylüyor. Bu projeyi yapanın yüzyıllara mühür vuracağını belirten Konyalıların bir de sitemleri var. Mavi Tünel’den henüz ovaya ve  şehir şebekesine bir damla suyun akmadığından şikayet ediyorlar. Daha birçok konu var ama en çok söyledikleri bunlar.

Hükümetin 15 yıldan buyana Konya’ya yaptığı hizmetler de unutulmuş değil elbette. Yapılan tüm hizmetler için teşekkürü bir borç biliyor Konyalı. Bize de HAZIR BAŞBAKAN GELMİŞKEN köşemizde arz etmek düşüyor. Sayın başbakanım; ARZ EDERİZ.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyalı

    Konya\'ya vadedilen projeler ne olacak? Konya Milli Otomobil Fabrikası, Konya Kamu Entegre Veri Merkezi, Konya uluslar arası İslam ve Teknik Üniversiteleri,

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English