Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​El insaf

27 Aralık 2016
Yıllardır özlemle bekliyorduk. Son çeyrek asırdan buyana hiç bu kadar yağmamıştı. Ama yağdı işte. ÇOK ŞÜKÜR.

Peki yağdı da ne oldu?

Daha ilk günden eleştirmeye başladık. Kimi zaman karı eleştirdik. Kimi zaman kar üzerinden “yağdıranı” (haşa) eleştirdik. Kimi zaman da belediyeyi eleştirdik.

Ben karı ve “yağdıranı” eleştirenlere hiçbir şey söylemeyeceğim. Bu tür eleştirilere ve kara “Beyaz Afet” diyenlere en iyi cevabı sosyal medyadan Galip Marlalı dostum verdi. Kalemine sağlık.

Şimdi biraz belediyeyi eleştirenleri konuşalım istiyorum. Herkes sosyal medya vasıtasıyla gazeteci oldu ya… Eleştirinin haddi hesabı yok. Hatta bir kısmı, eleştiri bile sayılmaz. Eleştiri ötesi…. Belediyeler hukuki haklarını kullansalar, ne yapacaklar bilemiyorum.

Acaba ne kadar haklılar.

Belediyenin yetişemediği yerlerde mahalleliyi toplayıp kapalı sokaklarını açtılarsa haklılar.

Sitelerinin önünü, apartmanlarını önünü, evlerinin önünü, dükkânlarının önünü bir güzel temizleyip umumun rahat yürümesine katkı sağladılarsa haklılar.

Hatta ölçüyü daha da küçültelim. Arabalarının üzerindeki karı temizleyip, biriken karı da şöyle yolu, yolağı daraltmayacak bir yere istifledilerse haklılar.

Ha bir de, “belediyeler, şu soğuk ve karlı günlerde işçileri neden çalıştırıyor”(yoğun olarak kadın işçileri) diye eleştirenler var. Ne yapsın belediyeler, zaten o işçilerin görevi değimli yapılan işler? Hem,   yollar- kaldırımlar niye temizlenmiyor diye eleştireceksin, hem de bu işçiler soğukta niye çalıştırılıyor diye eleştireceksin. Pes doğrusu.

Hani bir Nasrettin Hoca fıkrası var ya. Şu, Hoca, oğlu ve eşeğinin pazara yolculuğunu anlatan fıkra.. Onun gibi bir şey. Ne büyükmüşsün be hoca…

Kontv haber merkezi dayanamadı mikrofon tuttu çalışan o bayan işçilere. Bayan işçiler çok kızgın olduklarını bildirdi.

Kime mi kızgınlar?

Bu soğukta bayanları niye çalıştırıyorsun diye belediyeleri eleştirenlere kızıyorlar. “Biz geçici işçileriz, kaç gün çalışırsak o kadar para alıyoruz. Hem belediye soğuk nedeniyle her türlü tedbiri alıyor. Sıcak karavanlarımız var, her saat sıcak çayımız var, yemeğimiz var. Biz halimizden memnunuz” diyorlar.

Hadi buna ne diyeceksiniz?  Oturduğunuz yerde eleştirmek kolay. Kendinize göre eleştiri üretmek kolay. Bir sor bakalım hakikat öyle mi? Sıcak arabasının içinde evden işe giderken kırmızı ışıkta durduğu bir sırada cep telefonuyla çektiği bir fotoğrafın üzerine yorum yapmak kolaycılık değil mi?  

Şimdi herkes birer gazeteci oldu.   Artık bize gerek yok. Boşuna okuduk, boşuna emek verdik, boşuna çalışıyoruz. Herkesin elinde iyi fotoğraf çekecek bir akıllı telefon mutlaka var. Sosyal medya diye yeni bir medya türü de var.  Çek, yaz, gönder. Kimi eleştirdin, niye eleştirdin, haklı mısın, bunu hukuki karşılığı var mı? Bunu düşünen yok. Bunu muhasebesini yapan yok.  

Eeee, herkes gazeteci olursa böyle oluyor işte. Dün biz gazetecilerden şikâyet edenler, bugün kurtarın bizi bu sosyal medya gazetecilerinden diye sitem ediyor. Yapacak bir şey yok. Teknolojini önünde kimse duramıyor. Tek çare eğitimli toplum olmak.

Konya belediyelerini eleştirenler, Konya’nın 42 bin kilometre karelik bir alana sahip olduğunu, Konya il genelinde 400 bin km yol bulunduğunu biliyorlar mı acaba?

Ne yani eleştirmeyelim mi, diyeceksiniz. Tabi ki eleştireceksiniz, böyle bir hakkınız var. Ama insaflı olmak kaydıyla…Eleştiri sınırları içerisinde kalmak şartıyla… Bizim sözümüz, eleştiri sınırlarını aşanlara…


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • kadir

    nurettin cübbeli satrançı yasaklamış doğrumudur bu ahval

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English