Son Dakika Haberler

Erdoğan Nesimioğlu

Erdoğan Nesimioğlu

​Davutoğlu, Konya için bir şans!..

29 Ekim 2014

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta yapılan ve ilk kez halkın seçtiği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler doğal olarak AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan seçilen Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’na çevrildi.

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya için bir şans olduğunu baştan söylemeliyim.

Ben, bir Konyalı olarak ülkeyi yönetecek kişinin elbette Konyalı olmasından memnuniyet duyarım.

Burada kesinlikle mikro milliyetçilikten yana bir tavır takınmak istiyorum ve kendisine Konyalıyım diyen herkesin de Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığını desteklemesi gerektiğine inanıyorum.

Çünkü Başbakan demek memleketine hizmet gelmesi demektir.

Kim ne derse desin, kim neyi söylüyorsa söylesin.

Ben buna inanıyorum.

Şöyle hafızamı zorluyorum da, Konya’dan Prof.Dr. Sadi Irmak’ın dışında hiçbir Başbakan çıkmamış.

Her ne kadar rahmetli Prof.Dr. Necmeddin Erbakan’ı 27 yıl Konya Milletvekili olarak Meclis’e göndermişsek de, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde her ne kadar “Ben Konya’nın bakanıyım” dese de, benim açımdan bir Başbakan’ın gerçek Konyalı olması kadar önem taşımıyor.

Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından elimize ilk kez çok çok önemli bir koz geçti.

Başbakan Sayın Davutoğlu’na ayrılıkları gayrılıkları, siyasi görüşlerimizi bir kenara koyarak tüm Konyalıların destek vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Çünkü bizim Sayın Başbakanımız Davutoğlu’na sahip çıkmamız, onun elini güçlendirecektir ve Konya’ya da gereken yatırım desteğini verecektir.

Bu desteğin adı Konya’ya gelecek hizmetin adı olacaktır, bu destek Konya’nın yükselişi ile taçlanacaktır.

12 yıldır Ankara ile aynı dili konuşan, aynı hisleri paylaşan, aynı hedeflere koşan Konya, hedeflerini gerçekleştirebileceği, yıldızını parlatabileceği bir döneme Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı ile adım attı.

Konya’nın geleceğinin şekilleneceği, Konya için tarihin de talihin de dönebileceği bu dönemde şehir, Konya’nın yükünü ve Konya’nın geleceğinin mesuliyetini Davutoğlu’nun omuzlarına yükleyip du bakalım ne olacak kolaycılığına kapılmamalıdır. Mesuliyet Davutoğlu kadar şehrindir, şehrin işadamının, siyasetçisinin, sivil toplum kuruluşlarının, medyasının, üniversitesinindir.

Şehrin, Konya’nın ortak geleceği için üreteceği projeleri sahiplenecek, şehrin kendisine koyacağı hedeflerin önündeki engelleri birer birer kaldıracak bir kapı Başkentte açıldı. O açılan kapıdan adım atmak bizim elimizde. Bizim bir adımımızın o kapıdan on adımla karşılık göreceğinden eminim.

Sanayisiyle, turizmiyle, ticaretiyle, tarımıyla, sosyal hayatıyla yükselen bir şehir için atacağımız her adımı üç beş adım öteye taşıyabilecek bir irade var artık. Siyasetin zirvesinin şehri zirveden uzatacağı elle hem yukarı çekme iradesi hem de gayreti var. İş, zirveden uzanan o eli boşa yormamakta, o ele el uzatabilmekte, boş çevirmemekte. O eli boşa yormamanın yegâne şartı ise ortak gelecek konusunda göstereceğimiz hassasiyettir ve ortak geleceğimize yönelik üreteceğimiz projelerdir.

Kaygısı köyüyle, kentiyle topyekûn şehrin yükselişi olanlar Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığını bayram havası ile karşıladılar.

Mesela, Konya Şeker’in hedefini dünyanın en büyük beş gıda şirketinden biri olmak olarak belirleyen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya Şeker’i bu hedefe taşırken düne göre bugün eli çok daha güçlüdür. Çünkü siyasetin zirvesinde bir Konyalının olması o hedefe giderken dün abartılan meselelerin bugün teferruat haline gelmesini sağlayacak en büyük dayanaktır.

O dayanak şehrin ortak geleceği için projesi ve vizyonu olan herkes ve her kurum için kapısını da gönlünü de açmış destek için bekliyor. İş bizde. Anahtar Konya’da. Konya’nın yeni siyasi pozisyona göre vizyonunu ve hedeflerini yenilemesinde. Yeni Türkiye’nin inşasını bir hemşerisinin üstlendiği dönemde o inşaya Konya’nın nasıl ve ne şekilde destek vereceğinde, o inşada nerede olmak isteyeceğini belirlemesinde. Önce hedef, sonrası zaten sonuçtur. O hedef ve o vizyon varsa yükselen yeni Türkiye’de milli gelirden aldığımız pay da yükselir, yatırımlar da artar, “Mevlana Kenti” olarak anılan Konya, “Tarım ve Gıdanın Başkenti” de olur, sanayi kenti de.


Şöyle etrafınıza bir bakın!

Rize’ye, Malatya’ya, Kayseri’ye bir uzanın!

Rize, Mesut Yılmaz ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte iki Başbakanla anıldı bugüne kadar.

Malatya, rahmetli İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın hem Başbakanlığı, hem de Cumhurbaşkanlığı ile anıldı.

Kayseri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gelişti, serpildi, ekonomisi güçlendi.

Bizim, bu şehirlerden, oralarda yaşayan insanlardan neyimiz eksik.

Biz, o adını saydığım şehirlere nazaran ekonomide olsun, ticarette olsun, özel sektör yatırımlarında olsun bin basarız.

Ama ben neyimizin eksik olduğunu çok iyi biliyorum.

Çünkü bizim, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız yoktu.

Ama bugün bu fırsat elimizde artık.

Gelin hep birlikte el ele verelim, sağcısıyla solcusuyla, Kürdüyle Türküyle Sayın Ahmet Davutoğlu’na her konuda sahip çıkalım ve Başbakan olmasının avantajlarını hep birlikte yaşayalım.

Bir başka ifadeyle, kabinede yer alan Ulaştırma Bakanımız ve Karaman Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan’la birlikte Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da Başbakan olması Konya, Karaman ve bu bölgenin hizmete doyması anlamını taşımaktadır.

Bakın, kara yollarımız ve demir yollarımızda hummalı bir çalışma başladı bile.

Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Gerisi teferruattır.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English