Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Çeyrek asrın hikayesi

20 Monday 2017
Okul yıllarımın sonlarına doğruydu. Sevdiğim bir arkadaşım Eminönü-Tahtakale’de Pir Han’da Merkez Dış Ticaret adlı bir şirkette çalışıyor ve ben onu sık sık ziyaret ediyordum. Bu vesileyle şirketin sahibi olan Mahmut Ensari isimli ağabey ile de tanışma fırsatım oldu. Arkadaşımı her ziyaret ettiğimde Mahmut Abi ile de sohbet etme fırsatı buluyordum. 

1990’yılının ilk aylarında tatlı bir telaş içerisindeydiler. İstanbul’daki muhafazakâr iş dünyasının saygın simaları bir araya gelmiş, TÜSİAD benzeri bir oluşuma hazırlık yapıyorlardı. Erol Yarar beyi ilk orada gördüm. Bir avuç dava adamı, sonradan adını ve faaliyetlerini sıkça duyacağımız güzel bir iş başlatıyorlardı. İlk kurulduklarında herkes onlara Müstakil Sanayici ve  İşadamları değil, Müslüman Sanayici ve İşadamları diyordu. Bizim cenah bundan memnuniyet duyuyordu ama, karşı cenahın bunu kasıtlı kullandığı belliydi.  

MÜSİAD;  İstanbul’da Mayıs 1990’da kuruldu. Mahmut Ensari’de ilk yönetimde yer aldı ve derneğin ilk muhasibi oldu. Bu vesileyle ilk günden buyana MÜSİAD ile yakından ilgilenme şansına sahip oldum. Derken okul bitti, Konya’ya döndüm. 1993’de de MÜSİAD Konya şubesinin kurulma aşamalarını bu sefer bir basın mensubu olarak yakından takip etme şansı yakaladım. 

MÜSİAD Konya şubesinin yeni seçilen başkanı Ömer Faruk Okka’yı dinlerken, tarih gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti. Nereden, nereye…Kurulduğundan bugüne neredeyse çeyrek asır geçmiş. Bu çeyrek asırda neler değişti neler… Dün, iş dünyasında muhafazakâr kesim SİAD olarak yer almalı diye hayal kurarken, bugün Türkiye’yi şükür ki inançlı, ahlaklı ve muhafazakâr kesim yönetiyor. 

Ömer Faruk Okka genç kuşağı temsil ediyor. MÜSİAD gibi bir önemli bir kuruluşun başında genç bir ismi görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Tanıdığımız, bildiğimiz Ömer Faruk Okka, MÜSİAD KONYA’ya çok şey katacak. Türkiye’nin önümüzdeki referandum için seçme ve seçilme hakkının 18 yaşa düşürülmesini konuştuğu bir dönemde, Ömer Faruk Okka gibi genç bir ismin MÜSİAD’ın başına seçilmiş olmasını  anlamlı bir gelişme olarak görüyorum. 

Okka, medyanın karşısına çıktığı bu ilk sınavında umut verici şeyler konuştu. 2017’nin bir önceki yıldan daha iyi olacağını, yeni ve büyük Türkiye için 16 Nisan’ı önemli bir şans olarak gördüklerini, istihdam seferberliğine kendilerinin de MÜSİAD olarak katkı sağlayacaklarını, Cumhurbaşkanlığı sistemini desteklediklerini, Konya’nın en önemli projelerinden biri olan ve geçtiğimiz Aralık ayında ihalesi yapılan Lojistik Köy projesini yakından takip ettiklerini, Konya’nın ihracat olarak yıla iyi bir giriş yaparak Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını ve bu çıkışını sürdüreceğini söyledi. 

Dünya da, Türkiye de gelişiyor değişiyor. Gelişmenin karşısında duranlar kaybediyor, yenilikten yana olanlar, dünyayı iyi takip edenler, milleti-devleti için bir şeyler yapmaya çalışanlar kazanıyor. Bu böyle olmaya da devam edecek. İş dünyasında olduğu gibi, eğitimde de, sağlıkta da, tarımda da, siyasette de iyi şeyler oluyor. Bu iyi gelişmelerin devamı için kritik tarih 16 Nisan. 16 Nisan’da millet ya bu iyi işlerin daha da hızlanarak devam etmesinin yolunu açacak, ya da…. Bu ikincisini düşünmek dahi istemiyorum. Bu vesile ile MÜSİAD KONYA’nın yeni başkan ve yönetimine başarılar diliyorum. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English