Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​Çanakkale savaşları devam ediyor

16 Mart 2017
Çabucak bir asır geçmiş Çanakkale savaşları olalı… Her yıl büyük zaferden bahsedilir, Ülke çapında kutlamalar yapılır, şehitlerimiz yâd edilir. Kahramanlık türküleriyle gönüllere hitap edilir. Sonrasında ise her şey unutulur mukaddesat düşmanlığı yapılır, o zaferi kazanan rûh yok edilmeye çalışılır.
Çanakkale geçilmez diye hep kahramanlıklarımız dile getirilirken insan düşünmeden edemiyor; gerçekten Çanakkale geçilmemiş mi diye…
Çanakkale başta olmak üzere birçok cephede savaştık ve bir nesil yok edildi. Nedense başka cephelerdeki kahramanlıklardan fazla bahsedilmez. Kût’ül Âmâre gibi cepheler ise son yıllara kadar hiç gündeme getirilmemiştir.
Neyse Târih’i Târihçilere bırakarak konumuza dönelim. Çanakkale gerçekten geçilmemiş mi? Niyetim siyaset yapmak değil. Sadece merak ediyorum.
Çanakkale geçilmediyse İstanbul İngilizlerce savaşın akabinde nasıl işgal edildi. Sonra hangi tavizler verildi de çekip gittiler? Veyahut da kimlere güvendiler de işgal ettikleri şehri bıraktılar.
Savaşın öncesinde üç kıtaya hakim bir imparatorluk varken, savaştan sonra sadece Anadolu topraklarına sıkıştık kaldık. Bizim birer eyaletimiz olan Balkan Devletleri bugün nasıl bize kafa tutar hale geldi?
Vatan savunması için, ezanlar susmasın, Kur’ânlar okunsun diye varını yoğunu feda eden Müslüman halka neden akla hayale gelmedik zulümler yapıldı?
İlk Meclisi duâlarla açanlar neden ikinci mecliste saf dışı bırakıldılar. Kimileri siyasi cinayete kurban gitti, kimileri de takibata uğradı.
Varlığımızla övündüğümüz beş bin yıllık Tarihimiz ve birikimimiz varken niçin kendi birikim ve kültürümüze dayalı bir anayasa yapılmadı da bizi yok etmeye çalışan Haçlı sürülerinin yasaları bu millete dayatıldı?
Bağımsızlığımızın ilanı olan cumhuriyetle beraber ilk iş olarak neden Ayasofya Câmii kapatılıp müze haline getirildi?
Uğrunda yüz binlerce şehit verdiğimiz Kur’ân okumak ve okutmak neden yasaklandı, On dört asırdır Allâh’ü Ekber… diye okunan Ezan-ı Muhammedî neden Türkçe’ye çevrildi?
Bizim gelenek ve kültürümüzde olmadığı halde sırf Siyonizme şirin görünmek için ucube bir kanunla çıkarılan şapkayı giymediği için veya önemsemediği için binlerce insan neden idam edildi?
Harf inkılâbı adı altında neden kendi milli varlığımıza uygun bir alfabe değil de Latin alfabesi kabul edildi?
İkinci dünya savaşına girmeyişimiz siyasi bir deha olarak anlatılırken, bu savaşta ülkesi yerle bir olmuş Almanlar ve Japonlar sıfırdan başlayarak günümüzde birer süper güç olmalarına rağmen, biz neden olamadık?
Millet açlıktan kırılırken çok büyük meblağlarla heykellerin yapılması ne anlama geliyordu?
İfade özgürlüğü diyerek ağzını açan neden mukaddesata küfrediyordu. Milletin manevi değerleri neden hiçe sayılıyordu?
Gelişmiş ülkeler sadece neden taklit ediliyordu da; onların sanayi ve teknolojileri ülkemizde kurulmuyordu?
Gerçek manada millete hizmet etmeye çalışanlar (Menderes, Özal, Erbakan gibi) neden bir şekilde ortadan kaldırılıyor veya etkisizleştiriliyordu?
Milletimiz öz benliğine sahip çıkıp yatırımlar yapmaya, kalkınmaya başladığında hemen ihtilal oluyor, buna hep Siyonizm ve Haçlılar seviniyor “Bizim çocuklar kazandı” diyorlardı. Sahi bu ihtilal yapanlar kimin çocuklarıydı. Bizim değillerse bunların Peygamber ocağı diye bildiğimiz ordumuzun sevk ve idaresinde ne işleri vardı? Tersinden sorarsak bunlar kime hizmet ettiler?
Adına sanatçı denilen bir kısım piyasa âşuftelerinin benim oyum dağdaki çobanın oyu ile bir olamaz derken ne demek istiyorlardı? Yani dağdaki çoban bize göre has Anadolu evladıdır. Bunu küçümseyenler hangi milliyete mensuplar da bu asil halka tepeden bakmaya çalışıyorlar?
En son 15 Temmuz’da başarılamayan darbe girişiminden sonra gemi azıya alan Siyonist ve Haçlı dünyası açıktan açığa düşmanlıklarını gösterdiği halde, bu gerçeği görmezden gelenler kime hizmet ediyorlar acaba…? Demek ki Çanakkale savaşları bitmemiş anlaşılan. Millet olarak bir ve beraberce kenetlenmeye mecburuz.
Sorularım çok fakat yazımızın hacmi doldu. Kimse alınmasın. Sadece ben de ifade özgürlüğümü kullanarak merak ettiklerimin bir kısmını sordum. Zamanla kalanlarını da sorup öğrenmeye çalışacağım.
Bu arada bütün şehitlerimiz rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şifalar diliyorum.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English