Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Bu onur Konya'nın, tebrikler Akyürek

06 Ekim 2017
Ak Parti’de baş döndürücü bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle metalik yorgunluk hastalığına yakalananlar gidiyor. Sadece “metalik yorgunluk mu?”. Elbette değil. Daha bir çok kriter var. 

Bu kriterlerden biri de başarı. Ak Parti’nin en önemli başarı ölçülerinden biri hiç şüphesiz anketler. Belirli aralıklarla yapılan anketlerle yerel idareler 2019’a hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanı, 16 Nisan referandumundan sonra, Türkiye ortalamasını düşüren illerle ilgili bir değişime gideceği sinyalini vermişti. Siyaset hata götürmez. Alınması gereken tedbirler zamanında ve doğru bir şekilde alınmazsa, yenilgi mukadder olur. 

İlk hamle teşkilatlarla başlatıldı. Şu ana kadar 22 il başkanı görevinden alınarak yerlerine yenileri atandı. Yapılan 400’ün üzerindeki ilçe kongrelerinde ilçe başkanı değişim oranı ise yüzde 40 civarında. İl ve ilçelerdeki değişim devam edecek. İl başkanları ile ilgili en büyük eleştiri, kendilerini iktidar partisi havasına kaptırmaları ve referandumda yeterince çalışmamaları. Tabii ki yine Cumhurbaşkanının ifadesiyle, “metalik yorgunluk” ve “hasbi olmamak”. (hesabi olmak) 

Bunlar sadece Cumhurbaşkanı’nın tespitleri değil. Bu konudaki eleştirileri sokakta herkes yapıyordu. Cumhurbaşkanı, 2019 tehlikesini zamanında gördü ve kolları sıvadı. 

Tembeller gidecek, çalışkanlar gelecek.

Meselesi dava olmayanlar gidecek, hayatı dava olanlar gelecek.

Metal ve mental yorgunlar gidecek, çalışmak için can atanlar gelecek.

Hesabiler gidecek, hasbiler gelecek.

Milletten uzak duranlar gidecek, milletle kucaklaşanlar gelecek. 

Kendisini önceleyenler gidecek, seçmeni ve partisini önceleyenler gelecek. 

Yeni dönemin kodları bu. Bu kodları iyi anlamak gerekir. Özetle; Cumhurbaşkanı’nın başlattığı değişim ve dönüşüm hareketi neticesinde “parti ilkeleri ve vatandaşla ters düşenler” gidecek. 

Değişim ve dönüşümün hızlandığı, İstanbul belediye başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiği, Melih Gökçek ve diğer bazı Büyükşehir belediye başkanı ile ilgili istifa iddiaların ortaya atıldığı bir dönemde Konya açısından önemli bir gelişme yaşandı. 

Kadir Topbaş’tan boşalan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına cumhurbaşkanının isteği doğrultusunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek seçildi. Hem Konya açısından, hem Tahir Akyürek açısından onur verici bir durum bu… 

Tahir Akyürek çıraklıktan ustalığa uzanan üç dönemlik belediye başkanlığı dönemince başarılı çalışmalara imza attı. Akyürek döneminde, tüm cumhuriyet döneminin yatırımlarından daha fazla yatırım yapıldı. Konya, marka hizmetlerin yapıldığı bir kent haline geldi. Eski şehir merkezinde tarihi kent kimliğine sahip çıkılırken, yeni yerleşim birimlerinde dünyaya parmak ısırtılacak modern yapılanmalar gerçekleştirildi. Son dönemde değişen Büyükşehir yasası ile birlikte, taşra ile merkez arasındaki gelişme farklılıkları ciddi manada azaltıldı. Konya, dünyanın gelişmiş kentlerini arasında saygın bir konum kazandı. 

Akyürek, standartlarını yükselttiği belediyecilik hizmetlerini Konyalılık kimliğine uygun mütevazı yapısıyla gerçekleştirdi. Konuşan değil, çalışan başkan oldu. 

Cumhurbaşkanı, dava adamlığı kimliğiyle de Tahir Akyürek’i çok iyi tanımaktadır. Tüm bu artılar ve başarılar neticesinde, Türkiye Belediyeciliğinin zirve noktasına onu uygun gördü. Bu, Akyürek’in başarılı çalışmaları ve Cumhurbaşkanı’nın ona güveni sonucu gelinen noktadır. Bundan dolayı başkan Akyürek’i kutluyoruz. Bundan böyle Konya Büyükşehir Belediye başkanlığı çıtası daha da yükseltilmiş durumda. 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English