Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Bir güzel şehir, Seydişehir

13 Kasım 2018
Belediye başkanları gücünü de, yetkisini de milleten alır. Beşer yıllık dönemlerle iş başına gelirler. Anayasa gereği, belediye seçimlerinde erken seçim olmaz. Başkanlar beşer yıllık dönemler için vaatlerde bulunurlar, halk vaatleri beğenir ve adaya da güvenirse oyunu verir. 

Adaylar, başkan seçilmeden önce nasıl vaatlerde bulunursa aynı şekilde başkan seçildiklerinde dönemin sonunda seçmenlerine hesap vermek zorundadır. Dönem sonunda partisi tarafından aday gösterilsin gösterilmesin, seçmenin karşısına çıkıp hesap vermek gerçekten önemlidir. 

Şu günler hesap verme günleri. İş mevsiminin sonuna yaklaşırken ve belediyelerde beşer yıllık bir dönemin daha sonuna doğru gelinirken, bazı belediye başkanları medyanın karşısına çıkarak yaptıklarını-yapamadıklarını anlatıyor. 

Beş yılın sonunda medyanın karşısına çıkıp hesap vermek güzel şey. Hele hele bu hesabı canlı olarak televizyonda seçmenine izletmek daha da güzel şey. 

Bu güzelliklerden birine dün şahit olduk. Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal, canlı yayında medyanın karşısına çıktı ve beş yıllık icraatlarını anlattı. 

Tutal, beş yıl önce verdiği sözlerin tamamını yerine getirmenin verdiği özgüvenle konuştu. Bir saati bulan konuşmasını dikkatle takip ettik.

Öncelikle şunu ifade edelim ki, Ak Parti belediyeciliği öyle bir noktaya gelmiş ki, eskiden bir il belediyesinin dahi yapamayacağı hizmetleri bir ilçe belediyesi rahatlıkla yapabiliyor. 

Tabii burada yeni Büyükşehir yasası gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere de bir parantez açmak gerekiyor. Tahir Akyürek başkan, özellikle ilçelere tarihleri boyunca yapamadıkları hizmetler gerçekleştirdi. 

Başkan Tutal’ın konuşmasında dikkatimi en çok çeken, ilçenin turizm kapasitesi oldu. 

İlçe, Seyyid Harun Veli Hazretleri ile inanç turizmine, Konya’nın ilk tabiat parkı olan Kuğulu Park ve diğer doğal güzellikleri ile doğa turizmine, devam eden termal tesisler ile sağlık turizmine, yol üzeri et resturantları ile gastro turizmine, Konya’da tek olan yağlı güreş etkinlikleri ile spor turizmine açık bir ilçe. Tek bir eksikleri var, deniz turizmi. Onda da çok şanslılar, denize (Antalya) giden en işlek yolun üzerinde bulunuyorlar. 

İlçe, son beş yılda yapılan diğer tüm hizmetleri ile patlamanın eşiğine getirilmiş durumda. Mehmet Tutal başkan çok güzel hizmetler üretmiş. Tutal’ı dinledikten sonra çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Seydişehir’in geleceği parlak görünüyor. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hazim bacakli

    Tekrar baskan olmasini bekleriz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English