Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​BİR ANLAMLI HİZMET

27 Thursday 2016
Bazen yapılan jestin maddi değerine bakmaz, anlamını tartarız. Küçük bir taltif sonsuz kadar mutlu eder bizi. Davetiyesi geldiğinde, bana yapılıyormuş kadar sevindim ve açılış törenine mutlaka katılmam gerektiğine inandım.

Meram Belediyesinin yeni açtığı bir parktan bahsediyorum. Meram Belediyesi bir 15 Temmuz şehidimizi ilçede yaşatmak için yeni yaptığı;parka meslektaşımız rahmetli Erol Olçok’un adını vermiş.

Erol Olçok, Ak Parti’nun kuruluşundan buyana Reis’in yanında yer alan, arka planda hem partiye hem Reis’e büyük katkılar sağlayan bir isimdi. Oğluna, onun adını verecek kadar da Sayın Cumhurbaşkanımıza ve davasına sevdalı biri.

15 Temmuz gecesi oğluyla birlikte;o günkü adıyla Boğaziçi köprüsünde tanklara karşı göğsünü siper eden Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip birlikte şehit oldular. Mekânları cennet, makamları âli olsun.

Parkın açılış programında gözlerim konuşmacılardayken, beynim aldı beni rahmetlinin yaptığı reklam filmine götürdü. RTÜK’e takılan bir reklâm filmi vardı rahmetli Erol Olçok’un. Muhteşem bir film. Şanlı bayrağımızın düşmesini engellemek için yediden yetmişe milletimizin, bayrak gönderi çevresinde birbirinin omzuna basarak bayrağına sahip çıktığını anlatan o meşhur film.

Açılış programından sonra gelip tekrar tekrar izledim filmi. Film Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden, İstiklal Marşımızın şu kıtasıyla başlıyor:

Arkadaş Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Rahmetli meslektaşımız bu filmin senaryosunda sanki geleceğini gizlemiş. 15 Temmuz’daki “hayâsızca akına gövdesini siper eden” Olçok, “yurduna alçakları uğratmamak” için oğluyla birlikte şahadet mertebesine erdi. Şimdi Olçok ile birlikte canını feda eden 240 şehidimiz hürmetine “hakkın vaat ettiği günlerin doğması” için çalışma vakti. İşte tam bu sırada Meram Belediyesinin bu güzel jestini anlamlı buldum.

Parkın açılışına rahmetli Erol Olçok’un yakınları da katıldı. Hüzünlenerek onurlandığımız bir açılış programı oldu. Şehitlerimiz adına hüzünlendik, belediyemiz adına onurlandık. Gururumuz “Türk Yıldızlarının” Erol Olçak anısına yaptıkları alçaktan uçuş gösterisi de göğüslerimizi kabarttı. Anlamlı programa farklı bir anlam kattı.

Parkın açılışında bir şey dikkatlerimizden kaçmadı. Erol Olçok isminin anonsundaki sonraki en büyük alkış, başkan Fatma Toru’nun cami sözüne geldi. Demek ki bölgede cami eksiği bulunuyor. Caminin de bir an önce bitirilmesi en büyük temennimiz. Belki camiye de yine meslektaşımız Erol Olçok’un ismi verilecektir. Olçok, mesleğini en iyi yapan bir büyüğümüz olmanın yanında aynı zamanda iyi bir Müslümandı. Onun adı parka yakıştığı gibi;camiye de yakışacaktır.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English