Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Bir ağabeyin ardından

15 Aralık 2018
Bazen düğümlenir sözcükler, lâl olur dil. 

Konuşmak istersin konuşamazsın, haykırmak istersin haykıramazsın, yazmak istersin yazamazsın. 

Hiçbir şey gelmez içinden... Kala kalırsın öylece… 

Sözün bittiği yerdir. Ne kaleme güç yetirebilirsin ne dile… 

Sizi bilmem ama sevdiklerimi kaybedince ben böyle oluyorum. Hele kaybettiğim iyi bir insansa… 

Nuri Odacı ağabey. 

Gerçek bir ağabey. Darda kalana el uzatan bir ağa, duruşu ve saygın kişiliği ile bir bey. 

Konya onu “odacı döviz” olarak da tanıdı. Türkiye ekonomisinin iniş ve çıkışlarında dövizde meydana gelen dalgalanmalar kadar dalgalı bir hayatı oldu. Zor günlerden de geçti, kolay zamanlar da yaşadı. Darlığı da gördü, genişliği de tattı. O, kötü günde sabretmeyi, iyi günde şükretmeyi hep bildi. Öyle sözde bir sabır, dilde bir şükür değil. Sabrı da şükrü de eylemde hayatına yansıtmayı başardı. 

Ömrü kadar güzel bir günde kaybettik. Bir Cuma gecesi rabbine ruhunu teslim etti. Bir Cuma namazı sonrası toprağa verdik. Cenazesindeki kalabalık ve kalabalığın yüz ifadesi onu çok güzel yansıtıyordu. 

“Onun yardımları ile belimi doğrulttum”, “en zor günümde bana elini o uzattı”, “çok yardımları oldu çooook”, “gücü yettiğince kimseye yok demedi”, “tüm hayırlı işlere mutlaka destek verdi”. Bunlar dün cenazede tanıdığım tanımadığım birçok insandan duyduğum sözler. 

Anladım ki, Nuri ağabey, gök kubbede hoş bir seda bırakmış. Ne mutlu. 

“Her nefis ölümü  tadacaktır” der Mevla’mız. Biz rızasına talibiz. Allah’tan arkası cennet bir ömür dileriz. Derler  ki, kulun razı olduğu Müslüman’dan Rabbi de razı olur. Nuri Ağabey’in cenazesinde ondan razı çok kul gördüm. Dileriz, Rabbi de ondan razı olur. 

Dün yazmak istedim. Ancak ne elim kalem tutabildi, ne dilim çözüldü. Kendime anca gelebildim. 

Ben sadece Nuri Odacı ağabeyi kaybettiğime üzülmedim. Ben iyi bir insanın dünyadan ayrılmasına üzüldüm. Günümüzde “iyi insan” diyebileceğimiz kaç kişi kaldı çevremizde? 

Ama çare yok. Doğan ölecek, ömür bitecek ve günün birinde O’nun huzuruna varacağız. Salih amel işleyenlere selam olsun. Rabbim onlarla haşretsin. 


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English