Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Belanızı birbirinizden bulun

31 Monday 2017
Çağdaş dünyanın sözde medeniyet yularını elinde tutan devletler, bir asırdan buyana tüm dünyaya medeniyet ihraç etmenin gayretindeyken, son yılarda kaos, anarşi ve terör ihraç ediyorlar. Gelişmiş tüm devletlerin artık terör örgütleri üzerinden vekâlet savaşları yürüttüğünü herkes biliyor. Özellikle Müslüman dünyaya karşı da, gözümüzün içine baka baka yapıyorlar. 

Demek ki, yüz yıldan buyana tüm dünyaya yutturmaya çalıştıkları o sözde medeniyet yalanmış. “İleri Demokrasi” safsatalarıyla uyutulan gelişmekte olan topluluklar, bunun bir kandırmacadan ibaret olduğunu gördüler. Ama çok geç gördüler. Hatta o kadar geç anladılar ki, bazı toplumların geriye dönmeleri de mümkün olmadı. Afganistan, Irak, Tunus, Libya, Mısır için artık çooook geç. 

Şimdi bu ağır imtihandan Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri geçiyor. Bu ülkelerin bir şansları var. Kendinden öncekilerin başına gelenleri yakinen gördüler. Umarız bu zor imtihandan başarıyla geçerler. Ya akıllarını başlarına alıp, gerçek düşmanlarına karşı ortak tavır geliştirip belayı defederler. Ya da kaynayan bela kazanının içine bile bile atlarlar. 

 Türkiye’ye gelince… Türkiye, Allah’ın yardımı, Reis’in yiğitliği ve milletin ferasetiyle birinci rauntu galibiyetle kapattı. Bilmeliyiz ki, bu mücadelede rauntlar bitmez. Bu bir “hak ve batıl” mücadelesidir. 

Unutulmamalıdır ki, bu sözde çağdaş batı dünyasıyla bir tek meselemiz var. Tek suçumuz Müslüman olmak. Bir anda üzerimize çullanmalarının sebebi ise, son yıllardaki hızlı gelişmemiz. Sınırlarında güçlü bir Müslüman ülke istemiyorlar. 

Terör örgütlerini kurdurup üzerimize salan Yahudi-hristiyan ittifakı güçlü bir ittifak. Müslümanlar arasındaki basit ihtilaflardan yararlanarak atlarını çok rahat oynatabiliyorlar. Müslümanlar ellerindeki tüm silah ve ekonomik güce rağmen onların ne kadar korkak olduklarını bilse çok şey değişecek. Kuzey Kore, bir füze fırlattı diye, korkularından titremeye başladılar. 

Türkiye’nin kendisini savunabilmesi için talep ettiği füze savar sistemlerini vermeyen, benzerlerini Çin’le birlikte üretmeye müsaade etmeyen ve şimdi de Rusya’dan almamamız için her türlü engellemeyi yapan bu şer ittifakının hakkından Kuzey Kore gelecek gibi. 

Ne diyelim… İslam âleminde uyguladığınız zulüm, döktüğünüz kan ve akıttığınız gözyaşları için “belanızı birbirinizden bulun inşallah”. 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AHMET KİRAZ

    BU YAZIYA BAŞKA NE DENİR
    AMİNNNNNNN

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • kalender

    çok doğru bir tespit nuretin bey sakın kader deme kaderin üstünde bir kadeeeer vardır..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • yolcu

    inşallah

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English