Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​BAŞAKŞEHİR'İ YEN KAPIKULE'DE BEKLE ..

16 Wednesday 2016
Gaziantep deplasmanından üç puanla dönerek, en yakın rakibi olan Başakşehir’inde evinde puan kaybetmesiyle, puan farkını 6'ya çıkaran Torku Konyaspor, Avrupa için avantajlı bir konumda.

Ligde 3.sırada bulunan yeşil beyazlıların hafta sonunda önemli bir konuğu var.nbsp;

Ligin ilk yarısında canımızı çok acıtan Başakşehir, şu anda Avrupa mücadelesi için en ciddi rakibimiz konumunda. 9. Haftada İstanbul’da tribünden izlediğim maçı 4 – 0 gibi bir skorla kaybeden Torku Konyaspor, sezonun en kötü oyununu oynadığı maçta aldığı ağır yenilgi nedeniyle çok eleştirilmişti.

Başakşehir stadındaki maçta ruh hali hiçte iyi olmayan, sahada gezen, tanıyamadığım, anlayamadığım, üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi iki pası bile yapamayan bir takım karşısında, Başakşehir’in böyle bir galibiyet alması gayet doğaldı.nbsp;Rakip çok iyi olduğu için değil, Torku Konyaspor çok kötü olduğu için böyle bir fark olmuştu o maçta. Ama bu iki rakip şu anda Avrupa’ya en yakın olan takımlar. Avantajlı olan ise istikrarı sonradan yakalayan ve çizgisini yükselten Torku Konyaspor.nbsp;

Torku Konyaspor İstanbul’da bu takıma karşı aldığı ağır yenilginin rövanşında neler yapmalı? Rakip Başakşehir bu haftaya kadar neler yapmış ? B.Şeh.Bel. Konya Arena’daki şansı nedir ? Bir göz atalım istedim. nbsp;nbsp;

Ligde puan sıralamasında Torku Konyaspor’un hemen altında dördüncü sırada bulunan Turuncu Lacivert’liler, bu haftaya kadar özellikle maçların ikinci yarısında çok aktif bir görüntü çiziyor. Attıkları 38 golün 26'sını maçların ikinci yarısında kaydettiler ve yedikleri 29 golün 17'sini de yine ikinci yarılarda ağlarında gördüler.

Bu takımın deplasman karnesinde 4 galibiyet 5 beraberlik 4 yenilgi bulunuyor.

İstanbul dışında oynadıkları maçlarda attıkları 17 gole karşılık, kalesinde gördükleri 16 gole engel olamadılar. Başakşehir, deplasmanda attıkları 17 golün 12'sini maçların ikinci yarılarında kaydettiler. Buna karşılık yedikleri 16 golün 9'unu yine ikinci yarılarda ağlarında gördüler.

İkinci yarıların özellikle ilk yarım saatlik bölümünde hızlı ve etkili oynayan rakip takım, bu bölümlerde defansında ve orta alanında açıklar veriyor. Sonuçta, ikinci yarı çok gol atan ve çok gol yiyen bir takım. Gol yollarında etkili olan Bekir İrtegün başta olmak üzere, Emre Belözoğlu, Ferhat Öztorun, Mehmet Batdal ve Vısca arasında gerçekleşen pas bağlantıları rakiplerine zor anlar yaşatıyor.

Bu yüzden Pazar günü oynanacak olan maçta, sabırlı olan ve az hata yapan takım üç puanı rahatlıkla alabilir. Bence Holmen, Meha, Traore üçlüsü doğru zaman ve doğru işleri yaptığı takdirde, puan farkını 9'a çıkaran golü yada golleri atabilecek asistlere veya gollere imza atabilirler.

Her iki takımda zor gibi görünen maçı kolaya çevirebilir.

Gol konusunda kısır olacağı düşünülen bir maç gibi görünsede, Arena’yı dolduracak olan tribünler bol gollü bir maçada tanık olabilirler. Galibiyet halinde Torku Konyaspor Avrupa için büyük bir adım daha atıp, Kapıkule’de beklemeye geçecektir. nbsp;Rövanşın Torku Konyaspor lehine ilk maç gibi olması dileğiyle...

Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English