Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Aşkın meyveleri

23 Friday 2016
Selçuklu 600 bine yaklaşan nüfusuyla 60 ilden daha büyük bir ilçe. Konya il merkezinin de neredeyse yarısı büyüklüğünde.  Böyle büyük bir ilçede hizmet üretmek hiç şüphesiz kolay değil.

Selçuklu Belediyesi’nin düzenlediği ortak akıl toplantılarının ilkinde hem yapılan hizmetleri ilk ağızdan dinleme şansı bulduk, hem de fikirlerimizi onlarla paylaşma fırsatı yakaladık.  Gördük ki;  Selçuklu Belediyesi ismine yakışır hizmetler üretiyor. Yaptıkları öyle hizmetler var ki, Türkiye’de benzeri yok.

Mesela, ilçedeki tüm Lise 2. sınıf öğrencilerinin tamamının uçakla Çanakkale’ye götürülmesi.
Mesela, SEDEP projesi.
Mesela, Kelebekler Parkı.
Mesela, Sille Barajı projesi. (yakında hizmete açılıyor)
Mesela, Spor kulübü ve spor projeleri.
Mesela, Kongre Merkezi (Yakında hizmete açılıyor)
Mesela, Otistik Merkezi (Yakında hizmete açılıyor)
………
Şimdilik aklımıza gelenler bunlar.
Şöyle genel anlamda bu projelerden biri olan Kongre Merkezine bir bakalım.
-2000 kişilik büyük bir, çok amaçlı salon.
-1000 kişilik tiyatro.
-Değişik büyüklüklerde 18 salon.
-Resturant.
-Ve daha bize de anlatılmayan sürpriz bölümler

Kongre merkezi G20 toplantısı gibi uluslar arası büyük bir organizasyonun çok rahatlıkla yapılabileceği imkânlara sahip. Aynı zamanda salonlardan birinin sahnesi Anadolu Ateşi gibi büyük bir kültür organizasyonun rahatlıkla yapılabileceği büyüklükte.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bunun Adı Aşk” sloganıyla başladığı hizmetlerinde aşkla çalışmaya devam ediyor. Kendisini dinledikçe, daha birçok bizim de bilmediğimiz hizmetleri duyunca; “aşk olsun, bizim niye haberimiz yok” diyesimiz geldi.

Başkan, her Cuma günü bir mahallede Cuma namazı kılıyor ve orada ekibiyle birlikte vatandaşı dinliyor. Yine aynı şekilde her cumartesi ayrı bir camide sabah namazı kılarak, cami cemaatiyle bir araya geliyor. Zaman zaman sabah kahvaltısını bir sanayi sitesinde esnafla birlikte yapıyor. Zaman zaman twitter üzerinde ayarlanan bir organizasyonda bir cafede gençlerle buluşuyor. Dinliyor, not ediyor, eksikleri tespit ediyor ve gereğini yapıyor.

Genç, dinamik ve yetenekli bir ekiple çalışıyor. En büyük kazanımı, uyum.  Uyumun anahtarını bulmuş. Kaprissiz olmak.

Halkı dinliyor, halkı seviyor. Sevilmenin anahtarı kendisinde doğuşta mevcut.  Mütevazı olmak.  

Daha yazacak çok şey var aslında. Ama köşemiz şimdilik bu kadarına yetti. Anmeg yönetimi ve çalışanları olarak dinlediğimiz Uğur İbrahim Altay’dan gelecek için de güzel şeyler duyduk. Zamanı geldiğinde onları da yazmak kısmet olur inşallah.

Selçuklu Belediyesi hükümetin isteğiyle Mardin’in merkez Artuklu ilçesine kardeş şehir olmuş. Nice nifakların aramıza konulmak suretiyle kardeşliğimizin zedelenmeye çalışıldığı bu dönemde güzel ve hayırlı bir iş yapılmış. Tüm Konya arkasında olmalıyız Selçuklu’nun.

Şahsım iki öneride bulundu Ortak Akıl Toplantılarında… Artuklu’daki lise öğrencilerinin de mümkünse Çanakkele’ye götürülmesini önerdim.  “Selçuklu’nun torunlarıya Artuklu’nun torunları Çanakkale’deki dedelerini birlikte ziyaret etsinler” istedim.

Bir diğer önerim ise Selçuklu’yu bir hilal gibi saran tepelerin yamacının “hobi bahçeleri” şeklinde altyapısının hazırlanarak yeşillendirilmek üzere sembolik bedel veya kiralarla Selçuklu sakinlerine verilmesi projesi. Böylece kısa zamanda şehri,  kuzey ve kuzey-batıdan saracak olan  bir yeşil dokunun sahibi oluruz.

Selçuklu Belediyesi aşkla ürettikleri hizmetlerin meyvelerini almaya başladı. Aşkla daha nice hizmetler temennisiyle, başarılar dileyerek ayrıldık toplantıdan. Böyle bir toplantının düzenlenmiş olması  bile büyük anlam taşıyor.  Anadolu Medya Grup, Anmeg olarak hem kendisine hem ekibine teşekkür ediyoruz.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ali

    Tapu fiyatlari cok pahali, Avrupanin en pahali ulkesi norvecde bile evin degerinin %2,5 tapu masrafi var

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English