Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​AKSED,Örnek Bir Cami Derneğidir

10 Ekim 2017
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuş, bilge insan Merhum Aliya İzzetbegoviç ismi, Konya'mızın Selçuklu İlçesi Hacı Kaymak Mahallesindeki Cami de yaşatılmaktadır. Kısa adı; AKSED olan, Aliya İzzet Begoviç Kültür-Sanat Ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay Kardeşimizdir. Camilerimiz, yeniden aslına uygun olarak merkeze alınmalıdır. Böyle bir girişimi Dernek Başkanı İbrahim Günay Kardeşimiz, görevi devraldığı 2015 yılının başından itibaren farkındalık oluşturarak yaptığı güzel çalışmalarla göstermiş bulunmaktadır.

Bilge Kral; Aliya İzzet Begoviç'in hedefi: Müslümanların İslamlaşması, Sloganı ise: İnanmak ve Mücadele etmek üzerine kurulmuştur. Bu Mümtaz mücadele abidesi merhum Aliya İzzet Begoviç'in güzel sözlerinden bir kaçını sizlere aktarmak istiyorum: "Savaş, ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir” " Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz. Kitaba( Kur'an)'a uyacağız.” "Ben Müslümanım ve Müslüman olarak kalmaya kararlıyım. Bu hayatımın sonuna kadar böyle devam edecek. Çünkü İslâm, benim için iyi ve asil olmanın en doğru ifadesidir.”

Âyet-i Kerîmede: "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.”(TevbeSûresiâyet:18)buyrulmuştur.
Kâmil İman sahibi güzel kardeşlerimiz, Allah'ın Mescitlerini, Camileri hem inşa, hem de ihya ederler. Mü'min, imkân dâhilinde, Caminin inşasında bedenen çalışmak, maddi ve manevi her türlü desteği gereği gibi vermekle yükümlüdür. Dinimiz İslâm'a göre; Camide Cemaatle, toplu olarak kılınan namazın sevabında fazlalık, birliktelikte rahmet ve bereket vardır.

Camilerin, Mescitlerin imarı, maddi ve manevi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Maddi imar, bulunduğu yere göre Müslümanların faydalanıp, ibadetlerini yapabilecekleri genişlikte fiziki ihtiyaçların karşılanmasını ifade etmektedir. Mescitlerin Manevi imarı ise; farz, nafile namazları kılmak, Kur'an-ı Kerîm okumak, Öğretmek, dua etmek, ilmi konuşmalar ve dini irşat edici vaazlarla kalplerin huzur bulup aydınlanmasına çalışmak, zikrullah ve benzeri güzelliklerle meşgul olmaktır. Mescitlerin manevi imarı, inşa ve bakım onarım hizmetlerinden çok daha önemlidir. Manevi imar, yapılmazsa, amacına uygun olarak Mescitler kullanılmazsa, maddi yöndeki imar atıl kalmış olur. Maddi imarı, bedene, manevi imarı da ruha benzetebiliriz. Beden ile ruh birleştirilip, bütünleştirildiği zaman en verimli ve bereketli faaliyetler meydana geldiği gibi, Maddi ve manevi imar da birlikte gerçekleştirilince en güzel kaliteli hizmetlerin yapılması mümkün olur.

Rol Model tek Önder ve Örneğimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in bizzat çalışarak inşa etmiş olduğu Mescid-i Nebevî, 7/24 çok yönlü faaliyette olmuştur. Mescid-i Nebevide, namazlar kılınmış, ibadetler yapılmış, nikâhlar kıyılmış, çocukların, gençlerin güreş yapmalarına imkân verilmiş, Ashab-ı Suffe'nin katılımları ile ilim, irfan mekânları olmuştur. Mescitlerimizi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in Mescidine ne kadar benzetebilirsek, o kadar bahtiyar oluruz.

AKSED; Aliya İzzet Begoviç Kültür-Sanat Ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay Kardeşimiz, bahsetmeye çalıştığım gerçekleri görerek, farkındalık oluşturarak, güzel bir örnek olmuştur. Bu güne kadar bir birinden önemli konferans, seminer, panel, söyleşi şeklinde etkinlikler düzenlemiş, ayrıca sabah namazı sonrası ikramlarla, kadın, erkek, genç, ihtiyar demeden 7/24, 7' den 70'e hizmet etmeye gayret göstermiştir. Ne zaman ziyaretime gelse, ya bir programı için davetiye, ya bir kupa, ya da bir kitap vererek farklılığını tescillemiştir. Rabbimiz, Razı Olsun.

Camiler gerçek anlamda Cami olmalı, Mü'minleri cem etmeli, toplamalı, mahallenin merkezinde olup, mahallelinin kalbi, camilerde atmalı, şehrin nabzını camilerimiz tutmalı, insanımıza yön vermeli, medeniyet camilerden her tarafa yayılmalıdır. Bizim kadim medeniyetimizi Medineler kurmuştur. Medinelerin Şehirlerin merkezinde de hep camiler olmuştur. Kültür- Sanat, ticaret, ilim, irfan hep Caminin Merkez alınması ile oluşturulmuştur. Camilerimizi mutlaka aslına döndürmemiz gerekmektedir.

Camilerimizin yeniden aslına dönmesine yönelik farkındalık oluşturarak güzel örnek olan, AKSED; Aliya İzzet Begoviç Kültür-Sanat Ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay Kardeşimizi ve emeği geçenleri gönülden tebrik ederim. Camilerimizi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in Mescidindeki uygulamalarına benzetenlerden olmamız duası ile sıhhat ve afiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English