Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Aha yazıyorum: Evet yüzde 56-58...

15 Nisan 2017
Uzun süren Anadolu turumuz bitti. Yarın milletimiz sandık başına gidecek. Yaklaşık bir aydır evden uzağız. Anadolu’da Referandum programı çerçevesinde Çay TV’den Hasan Yavuz Bakır, Kon TV’den Nurettin Bay, Kanal Urfa TV’den İbrahim Toru ve Kanal Fırat televizyonundan Zeki Akbıyık Bey’le şehirlerimizden ortak canlı yayınlar yaptık.

30’a yakın ile gittik. İlden ile giderken yoldaki lokantacılarla konuştuk. Benzin istasyonuna girdik. Yorgunluk çayı içmek için durduğumuz tesislerde vatandaşlarımızla sohbet ettik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili halkımızın görüşlerini alma imkânımız oldu. Yola ilk çıktığımızda bu sistemin henüz anlaşılmadığını gördük. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sahaya çıkması, AK Partili hatiplerin devreye girmesi bu sistemin anlaşılmasına fırsat verdi.

Öyle sorularla karşılaştık ki buradan anlatmaya kalksam bir kitap olur. Ama alandaki soruların çoğu; Diktatörlük mü geliyor? Meclis fesih mi edilecek? Tek adamlık sistemine mi geçeceğiz? şeklindeydi. Daha sonra bir kararname tartışması başladı ki evlere şenlik. Cumhurbaşkanı kararnameyle ülkeyi bölecek, kararnameyle bakkalları kapatacak. Bir gece ansızın muhtarlıklar kapatılacak. Derken Suriyelilere vatandaşlık verilecekmiş, Suriyelilere maaş verilecekmiş tartışması aldı yürüdü. Dedim ya daha neler neler. Şükür ki yarın son nokta konulacak. Milletimiz Evet de dese Hayır da dese başımızın üstünde. Artık karar zamanı. Milletimiz ölçtü, tarttı ince matematik hesapları yaptı. Feraset ve basiret süzgecinden geçirdi ve kararını ona göre verdi. Bugün itibarıyla kararsız bir seçmenden bahsetmek mümkün değil. Başlangıçtaki kararsızlar neredeyse kalmadı. Millet kararını verdi.

Peki, millet kararını verdi de sandıktan nasıl bir sonuç çıkar dediğinizi duyar gibiyim. Meraklanmayın cevabını yazacağım. Bugüne kadar 5 seçimde Anadolu’yu turladık. Her tur sonucunda yazdığımız yazıların, seçim sonuçlarının neredeyse tam olarak çıktığını söylemeliyim. Mesela en son 1 Kasım seçimlerinde Anketler çöpe AK Parti tek başına iktidar yazmıştım. Yine 7 Haziran seçimlerinde AK Parti iktidarı kaybediyor yazmıştım. Bu iki tahminim de tuttu.

Tamam, uzatma şimdi ne diyorsun diyenlere cevabım yarın sandıktan çok büyük bir farkla Evet çıkacak. Yarın kendi gözlemlerime göre yüzde 56-58 bandında Evet çıkacak. Elbette benim de yanılma payım var. Ama kişisel kanaatim bu yönde. Peki, neden mi Evet? Gittiğimiz illerde vatandaşlarımız istikrarın sürmesini istiyor. AK Parti döneminde ülkemizin büyüdüğünü düşünüyor. Bu oylamada Hayır çıkarsa ülkede bir yönetim kaosu olacağını belirtiyorlar. İstikrarın ülkeyle birlikte kendilerini de büyüteceğini söylüyorlar.

Avrupa Birliği ülkelerinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yönelik hakaret dolu açıklamaları milletimizi rahatsız etmiş. Milletimiz, AB’nin neden bu kadar Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini net olarak anlamış durumda. AB’nin, Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olduğunu belirtiyorlar. Öte yandan, Suriye’deki iç savaş nedeniyle halkımız endişe duyuyor. AK Parti zayıflarsa iç savaş ülkemize gelir diyorlar. Güçlü bir Evet’in ekonomiye katkı vereceğini, AB’ye tokat olacağını söylüyorlar. Öte yandan; muhalefetin bu ülkeye bir gelecek vaat etmemesi, kısır iç çekişmeler yaşaması nedeniyle halkımız istikrarlı hükümete yönelmiş durumda. Milletimiz seçimlerden bıkmış. Yeter artık bir an önce Evet çıksın işimize, gücümüze bakalım diyorlar. Halk kendi gündemine dönmek istiyor. Evet’le milletimiz rahat bir nefes alacak. Güçlü bir Evet Türkiye’yi büyütecek. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • hasan çelik

    bir gazeteci olarak siz bile evet için bu kadar çalışmanıza rağmen sonuç bu. buyur yorumla bu sonucu sayın taraf gazeteci.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Turan Mert

    Maalesef dediğiniz gibi olmadı...

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English